Cele mai izolate insule de care nu știai

by 992 views0

1. Insulele Kerguelen

Картинки по запросу Insulele Kerguelen

Insulele Kerguelen  sunt un grup de insule bătute de vânturi din Oceanul Indian, pline cu ghețari, aflorimente stâncoase și câmpii vaste cu smocuri de iarbă și mușchi.

2. Insula Spitsbergen

insule izolate

Spitsbergen este cea mai mare insulă din Norvegia, care are 39.044 kilometri pătrați.

3. Insula Pitcairn

insule izolate

Această mică insulă vulcanică din Pacificul de Sud este singura insulă locuită din teritoriul britanic compus din insulele Pitcairn, Henderson, Ducie și Oneo.

4. Novaia Zemlea

insule izolate

Novaia Zemlea („Noul Pământ”) este compusă din două insule arctice mari și câteva insule mai mici. Este un arhipelag administrat de Rusia, separând mările Barents și Kara de-a lungul coastei de nord-vest a Rusiei.

5. Tristan da Cunha

Картинки по запросу Tristan da Cunha

Tristan da Cunha, cea mai sudică insulă locuită din teritoriu (alături de o rezervație pentru viața sălbatică alcătuită din insulele Inaccesible, Nightingale, Middle, Gough și Stoltenhoff) este situată la aproximativ 2.100 de kilometri sud de Sfânta Elena, cea mai apropiată întindere de pământ locuită.

Insula Tristan da Cunha este, în mare parte, circulară, având o linie a coastei de 34 de kilometri și un con vulcanic central (care are înălțimea de 2.060 de metri), de obicei acoperit de nori.

6. Insula Paștelui

Картинки по запросу Insula Paștelui

Această insulă de 163 de kilometri pătrați este celebră pentru statuile sale gigantice de piatră, enigmaticele moai. Pe insulă se află peste 600 de astfel de statui.

7. Georgia de Sud

Insula Georgia de Sud, care face parte din teritoriul britanic al Georgiei de Sud și al Insulelor Sandwich de Sud, se află în zona atlantică a Oceanului Antarctic, la circa 1450 de kilometri est de Insulele Falkland și la 4.790 de kilometri vest de Cape Town, Africa de Sud.

8. Diego Garcia

Картинки по запросу Diego Garcia

Insula este cel mai mare și mai sudic membru al Arhipelagului Chagos, care face parte din teritoriul britanic din Oceanului Indian. Insula este o mare bază aeriană și navală pentru armata britanică și armata SUA, dat fiind faptul că este situată strategic între Africa de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și Australia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>