Cum să rezolvi conflictele comerciale? Cea mai ieftină și rapidă cale

by 524 views0

Ai o afacere și ești implicat într-o contradicție comercială cu o altă societate? Dorești într-un mod mai rapid și ușor să rezolvi conflictul apărut? Există o soluție! Raspunsul tau este arbitrajul comercial.

Arbitraj Comercial – Solutia pentru a-ti rezolva conflictele amiabil!

Ai o firma si esti implicat intr-un conflict de natura comerciala cu alta societate? Vrei o modalitate mai rapida si mult mai usoara de a rezolva conflictul, fara a implica instantele judecatoresti? Solutia exista. Raspunsul tau este arbitrajul comercial.

Ce este arbitrajul comercial?Arbitraj Comercial - Solutia pentru a-ti rezolva conflictele amiabil!

Arbitrajul este o alternativa legala si mult mai rapida de rezolvare a conflictelor dintre parti. Aceasta acțiune are un caracter privat, părțile își stabilesc singure procedura suplă și putând numi la alegere arbitrii care vor da soluția cauzei.

Cum funcționează arbitrajul?

Toate procedurile ce țin de arbitraj comercial se desfășoară după anumite reguli stabilite în comun de părțile implicate. Părțile care sunt implicate, stabilesc conform carei legi se va discuta și remedia conflictul.

Pot aduce in discutie legile nationale, pentru arbitrajul intern, insa se pot discuta si conflicte internationale, prin intermediul arbitrajului international.

În cazul în care procedura de arbitraj eșuează, și părțileile așa și nu ajung la o înțelegere, procedura se prelungește prin negociere. Aceasta modalitate promoveaza echitatea, așa incât fiecare soluție se va efectua în numele echitatiei, promovând înțelegerea pe cale civilizată.

Arbitrajul poate fi si institutionalizat.Cu 10 ani în urmă în țara noastra s-a inființat tribunalul pentru arbitraj, care se conduce după niște legi stricte, care au perdestinația să eficientizeze relațiile între diferite companii.

Cum funcționează arbitrajul instituționalizat?

Curtea de Arbitraj este obligata sa puna la dispozitia partilor care pornesc procesul lista arbitrilor, normele de taxare si cheltuieli si regulile. Apoi se depune cererea de arbitrare, insotita de actele necesare si de propunerea unui arbitru de catre fiecare parte.

Se verifica si se completeaza toate informatiile, in cazul in care este nevoie, dupa care se trimite cererea catre parat. Se judeca litigiul si se emite hotararea, dupa care aceasta intra in rol de executie.

Iar avantajul principal in cazul unui astfel de proces este ca toate etapele se desfasoara de cele mai multe ori in mai putin de 6 luni. Vrei sa afli mai multe detalii despre arbitraj si despre regulile sale?

Citeste un articol complet despre reguli, procedura de arbitraj si toate datele care te pot lamuri cu privire la cum sa inchei conflictele intre tine si alte parti in cel mai avantajos si rapid mod posibil. Iata aici articolul despre arbitraj comercial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>