Te-ai întrebat vreodată dacă ești o persoană care se ține cu adevărat de promisiuni?

by 533 views0

Te-ai întrebat vreodată dacă ești o persoană care se ține cu adevărat de promisiuni sau de cuvântul dat?

De exemplu… i-ai promis cuiva că-i restitui azi o datorie. Sau i-ai promis soției că mergeți la un film în weekend.

Te pomenești că te-ai luat cu treaba și nu te mai ții de promisiuni; te gândești că nu e mare stres dacă amâni o cutărică promisiune sau un un plan. La prima vedere nu e o mare problemă. Însă, eu îți voi spune: „Ba, da…e o mare problemă! Și știi de ce?”

Efectele negative ale nerespectării promisiunilor

Mi-a plăcut mult tratarea acestui subiect de oratorul, scriitorul și publicistul Jef Keller, care susține că fiecare promisiune nerespectată îți reduce din credibilitate. Atunci când nu te ții de cuvântul dat, oamenii nu te mai cred serios, or’ oamenilor le place să aibă treabă cu cei pe care se pot baza și care se țin de cuvânt. Chiar dacă e vorba de niște lucruri mărunte, e musai să te ții de cuvânt. Pentru că ceea ce este relativ nesemnificativ pentru tine, se poate dovedi a fi foarte important pentru alții.

Din nou, s-ar părea că nu e mare lucru dacă nu ți-ai realizat promisiunea,dar pentru ceilalți asta poate fi un stres sau o supărare. Uneori, treci cu vederea peste cuvântul dat în fața cuiva, dar acel cineva poate că și-a făcut planuri în funcție de cuvântul dat de tine. Astfel, riști să creezi o situație neplăcută pentru cineva.

Cum poți progresa prin respectarea cuvântului dat?

Nimeni nu-și dorește să te simți vinovat pentru nerespectarea promisiunilor. Cu toții mai greșim, uneori…

Nimeni nu e perfect, dar cu toții putem progresa!

Îmbunătățește-ți calitățile! Asumă-ți angajamentul de a deveni mai demn de încrederea celor din jur. De exemplu, începând de azi, nu mai promite un lucru dacă tu crezi că nu îl vei putea realiza. Și, invers: dacă afirmi ceva, tratează acel lucru ca pe o promisiune de onorat.

Nu mai promite că îți vei respecta angajamentul în două-trei zile dacă știi că acesta îți va lua o săptămână. Aici greșesc majoritatea. Oamenii aleg să afirme ceea ce-și doresc să audă alții, crezând că astfel vor crea o impresie bună. Înainte de a promite ceva, gândește că poate vei fi ocupat sau vei fi în imposibilitatea de a realiza acel lucru.

Așadar, fă doar promisiuni pe care le poți respecta!

La urma urmelor, dacă nu reușești să respecți o promisiune, anunță persoana în cauză că vei întârzia cu acel lucru. Asta denotă bun simț, educație și politețe.

Acționează cu demnitate!

Atunci când acțiunile tale vor fi în tandem cu promisiunile (și invers), vei dovedi un mare respect de sine și vei da randamente bune.

Ești gata să devii mai bun la acest subiect chiar azi?

Da? Promiți? ?

Te prind pe cuvânt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>