A primit nota maximă pe un eseu despre ninja scris cu cerneală invizibilă

by 919 views0

O fată din Japonia a luat nota maximală la un eseu care a fost scris cu cerneală invizibilă.

Operațiunile și modalitățile secrete făceau luptătorii ninja celebri. În așa fel, atunci când profesorul de istorie al lui Eimi Haga, de la Universitatea Mie, a cerut să fie scris un eseu despre o vizită la Muzeul Ninja din Igaryu. Modalitatea pe care a ales-o studenta să scrie eseul l-a lăsat pe profesor fără cuvinte.

Aburidashi -aceasta mai era o tehnică japoneză  de corespondență secretă. Tânăra a avut nevoie de câteva zile pentru a cerceta tehnica, iar mai apoi inmuind și fărămițând boabe de soia pentru a obține cerneala invizibilă cu care urma să scrie eseul.

Extrasul obținut la trecut printr-o pânză, apoi la amestecat cu apă, pierzând ore în șir pentru a obține concentrația necesară.

Pentru a scrie eseul pe hârtie washi, aceasta a folosit o pensulă foarte fină. Când a predat foaia albă, profesorul ei a fost foarte surprins.

Tânăra Yamanda nu a citit întregul său eseu, lăsând o parte din hârtie neîncălzită pentru a o arăta presei, desigur că Eimi a primit notă maximă pentru creativitate, așa cum i se promisese.

Tânăra a fost răsplătită după cum sperase, deși a recunoscut că eseul în sine nu era „chiar nemaipomenit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>