Ai hotărât să mergi în vacanță? Iată câteva destinații care merită explorate

by 904 views0

1. Colmar, Franța

Foto: Pixabay

Colmar este, fără îndoială, unul dintre cele mai romantice orașe din Europa.

2. Koln, Germania

Foto: Pixabay

Koln rămâne adeseori în umbra unor orașe precum Munchen și Berlin, însă adevărul este că acest oraș vechi de 2.000 de ani are multe de oferit, nu în ultimul rând berea sa, care este numită „Kolsch”.

3. Salzburg, Austria

Foto: Pixabay

Salzburg este celebru fiindcă este locul de naștere al celebrului compozitor Mozart. Orașul este plin de cultură, artă și istorie, chiar dacă la o scară mai mică decât Viena.

 

4. Plzen, Cehia

Foto: Pixabay

Plzen (sau Pilsen) este locul de origine al berii Pilsner, așa că se poate spune că a dat naștere culturii berii din Munchen. De fapt, una dintre principalele atracții ale orașului este Muzeul Berii, însă orașul adăpostește și Marea Sinagogă, a doua sinagogă ca mărime din întreaga Europă.

5. Belgrad, Serbia

Foto: Pixabay

Belgrad este cel mai bun oraș din lume pentru relaxare, cu baruri și cluburi din abundență. Fortăreața Kalemegdan, care are o vechime de aproape 1.500 de ani, merită vizitată.

6. York (tot în Anglia)

Foto: Pixabay

Orașul antic York se află la numai două ore de mers cu trenul de Londra și este, fără îndoială, unul dintre cele mai pitorești și mai pline de istorie așezări din Anglia.

 

7. Chiang Rai, Thailanda

Foto: Pixabay

Există rute turistice bine stabilite în Thailanda, însă te poți bucura cel mai mult de această țară atunci când te abați de la ele. Schimbă Chiang Mai pe Chiang Rai și nu vei fi dezamăgit.

8. Ljubljana, Slovenia

Foto: Pixabay

Plină de cafenele și arhitectură „art nouveau”, capitala slovenă este la fel de frumoasă precum capitala franceză. Explorează străzile pietruite din Orașul Vechi, plimbă-te pe canale și poduri și asigură-te că vizitezi cel mai reprezentativ simbol al orașului: Castelul Ljubljana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>