Castele din Elveția surprinse parcă din basme

by 812 views0

1. Castelul Spiez

castele din elveția

Acesta se numără printre cele mai vechi casteluri din Elveția, care datează din 933, castelul a tecut prin multe modificări și restaurări de-a lungul timpului.

Acest lucru este vizibil în marea varietate de stiluri arhitecturale folosite la construirea lui. La început, Spiez a fost o fortăreață a italienilor, pe vremea când această regiune era deținută de Italieni.

2. Castello di Montebello

castele din elveția

Vechiul canton elvețian Ticino era apărat de trei castele, unul dintre care fiind –  Montebello. Plimbându-te pe cărările frumoase și foarte îngrijite ale castelului, te poți bucura de niște panorame unice ale Dealurilor Bellinzona.

Castelul a fost construit în secolul al XIV-lea, a fost extins în secolul al XV-lea și renovat în secolul al XX-lea.

3. Castelul Vufflens

castele din elveția

Castelul Vufflens datează din secolul al XV-lea, turnul central al acestuia este foarte înalt. turnul său central, care este foarte înalt, poate fi văzut de oriunde din împrejurimi. Castelul a fost construit în Evul Mediu târziu.

Fortăreața se află în proprietatea privată a unei persoane și nu este deschisă pentru public. Însă te poți plimba pe lângă viile din apropiere, pentru a te bucura de priveliștea uimitoare a castelului.

4. Rapperswil

castele din elveția

Chiar dacă este înconjurat de lacul Zurich, acest castel se numește acum „Muzeul Național al Poloniei”.

Înăuntru, te poți uita îndeaproape la niște vechi carcere medievale.

5. Castelgrande

castele din elveția

Castelgrande este încă una dintre cele trei fortărețe din Bellinzona. Turnurile sale vopsite în alb și negru domină orașul de la poalele castelului.

Ca să intri în castel poți utiliza scările sau liftul, astfel acest loc devine foarte ușor de explorat.

6. Castelul Tourbillon

castele din elveția

Pentru a ajunge la acestă frumusețe din Evul Mediu va trebui să urci o rampă abruptă. Acest castel minunat a fost mistuit la sfârșitul sec. XVIII-le de un incendiu puternic, care a lăsat în urma lui niște ruine.

Ca prin miracol, o capelă mică, ce datează din secolul al XV-lea, a scăpat nevătămată din incendiu.

7. Castelul Aigle

castele din elveția

Printre viile din apropierea lacului Geneva se ascunde castelul Aigle, construit de cavaleri în Evul Mediu. Acesta a fost deschis pentru public începând cu anii ’70 fiind folosit pe post de  „Muzeu al vinului”.

În interiorul castelului s-au păstrat picturi din sec. al XVI-lea și al XVII-lea.

8. Castelul Oberhofen

castele din elveția

Castelul Oberhofen oferă lacului Thun o adevărată priveliște desprinsă parcă din basme. Oberhofen a fost extins de-a lungul timpului, iar acest lucru se observă datorită stilurilor variate, care includ fresce în stil romanic și un salon turcesc pentru fumat.

Camerele și grădinile au fost restaurate cu grijă, pentru a-și recăpăta grandoarea de altădată.

9. Castelul Tarasp

castele din elveția

Castelul Tarasp se află în satul cu același nume. Fortăreața se află pe vârful unui deal și le oferă vizitatorilor o priveliște senzațională cu lacurile și munții pentru care Elveția este pe drept cuvânt celebră.

Însă, inițial, acest castel din secolul al XI-lea a făcut parte din Austria. Citadela este proprietate privată, iar accesul este interzis.

10. Chateau de Chillon

castele din elveția

Acest castel este cel mai vizitat din Elveția, iar acest lucru este explicabil, construcția se află pe insuliță stâncoasă, în mijlocul Lacului Geneva.

Aspectul de basm al castelului te va cuceri, de aceea îți va fi greu să crezi că aici s-a aflat cândva o temută închisoare de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>