Un bărbat va primi 8 miliarde de dolari despăgubire pentru că i s-a administrat medicamente greșite

by 532 views0

Sâni nu pectorali la bărbaţi, cel puţin asta reiese din cazul acestui bărbat care suportă consecinţe umilitoare din cauza aspectului său.

Firma Johnson&Johnson este condamnată de judecată să achite 8 miliarde de dolari daune unui bărbat care a folosit medicamentul antipsihotic Risperdal de când era copil, fără să semnaleze că acesta putea cauza mărirea sânilor la bărbaţi.

Pacientul Nicholas Murray a dus în judecată firma Janssen Pharmaceutics, a depus o plângere care a avut de suferit după ce a luat un tratament  incorect pentru schizofreniei şi a deranjamentelor bipolare. Suma a fost definită de Johnson&Johnson „disproporţionată” faţă de despăgubirea iniţială fixată la 680.000 de dolari

„Hotărârea va fi modificată, fapt încrezut de societate”, a afirmat producătorul într-o declaraţie publică pe propriul site, considerând verdictul ca „excesiv şi nejustificat” şi arătând că n-a putut avea o apărare semnificativa din pricina hotărârii instanţei de a respinge unele probe cheie.

Risperdal, aprobat pentru tratamentul adulţilor de către Food and Drug Administration în 1993, a realizat vânzări de circa 737 milioane dolari comparate cu 81,6 miliarde de dolari care sunt vânzările firmei, în creştere cu 6,7% faţă de anul precedent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>