Afla ce tratament lemn trebuie sa aplici in functie de intrebuintarea acestuia

by admin 5,664 views0

In constructii se foloseste lemn atat la interior, cat si la exterior si tocmai de aceea lemnul trebuie tratat in mod diferit impotriva apei, a focului si a daunatorilor naturali. Care sunt cele mai indicate produse pentru un bun tratament lemn? Iti spune Rom Tech Grup!

Tratament lemn. Cine este Rom Tech Grup?

Rom Tech Grup este o companie din Piatra-Neamt care ofera solutii deosebit de eficiente pentru tratament lemn ca la carte. Cu ajutorul substantelor comercializate de catre Rom Tech Grup lemnul este tratat in mod diferit: lemn intrebuintat la exterior, lemn intrebuintat la interior, tratament impotriva daunatorilor naturali, tratament impotriva apei, tratament impotriva focului.

Substantele Rom Tech Grup sunt non-toxice, se aplica foarte usor prin metode conventionale si, foarte important, nu au efecte secundare asupra lemnului, adica nu-i modifica culoarea sau alte aspecte ale structurii fizice.

Produsele Rom Tech Grup se folosesc pentru parchet, mobilier de gradina, sarpante, terase, garduri sau alte elemente ale unei case confectionate din lemn.

Tratament lemn pentru interior

Pentru lemnul intrebuintat la interior, Rom Tech Grup iti propune un tratament lemn special care respecta criteriile:

  • Este ieftin;
  • Este usor de utilizat;
  • Nu este toxic nici pentru om, nici pentru animalele domestice;
  • Nu modifica structura fizica a lemnului;
  • Nu modifica culoarea lemnului, astfel incat acesta poate fi colorat sau lacuit in functie de preferintele fiecarui beneficiar in parte.

Care sunt produsele Rom Tech Grup pentru tratarea lemnului intrebuintat la exterior? Este vorba despre 2 produse de top:

  1. WoodProtect. Este o solutie pentru tratamentul lemnului impotriva daunatorilor naturali precum cariile, ciupercile, mucegaiurile si insectele;
  2. Magma FireStop. Este o solutie speciala si se foloseste pentru tratamentele de ignifugare ale lemnului. Poate fi realizat in acelasi timp cu tratamentul impotriva daunatorilor naturali. Cele 2 substante se combina in proportii corespunzatoare si se obtine astfel o solutie de lucru extrem de eficienta.

Tratament lemn penrtru exterior

Pentru tratament lemn aflat la exterior este necesar sa se aplice un tratament corespunzator impotriva ciupercilor, cariilor, mucegaiurilor si a insectelor, dar si impotriva focului. Insa, foarte important este tratamentul de hidrofugare a lemnului ce se va utiliza la exterior.

De ce este necesara hidrofugarea? Deoarece in acest mod se pastreaza intacte substantele active din lemn putand astfel sa lupte impotriva daunatorilor naturali, dar, totodata, lemnul isi poate pastra astfel si proprietatile fizice intacte, caci se stie ca acesta este hidrofob, iar daca absoarbe apa isi va modifica si dimensiunile.

In ajutorul clientilor sai Rom Tech Grup vine cu OilProtect, produs ce ofera protectie impotriva daunatorilor naturali ai lemnului intrebuintat in constructii, la exterior. Totodata OilProtect protejeaza lemnul si impotriva apei.

Pentru tratamentul lemnului de exterior impotriva focului Rom Tech Grup propune Magma TG3. Important este ca acet produs realizeaza si hidrofugarea lemnului, asta pe langa ignifugare ca la carte. Solutia nu-i va modifica lemnului culoarea si nici caracteristicile fizice. Dar daca tu doresti sa obtii diferite efecte decorative poti aplica baituri pe baza de apa inainte de tratamentul cu  Magma TG3.

Vrei sa maschezi oxizii de cupru? Foloseste baitul de culoare maro rezultand astfel o culoare deosebita de nuc – greenish- brown.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>