Alegerea sistemului de alarma potrivit
by July 21, 2016 7:15 am 4,440 views0
Daca afacem doar o analogie, atunci orice sistem de alarma de tip antiefractie este un dispozitiv folosit pentru paza si alcatuit dintr-un robot care e denumit paznic si o centrala de alarma ce este ajutata de catre santinelele ce sunt practic niste detectori.
Posesorul acestui sistem, practic ii va trasa ca si sarcina supravegherea unui obiectiv care poate sa fie alcatuit mai mult din zone si il poate dota inclusiv cu telefon mobil sau unul fix. Detectorii se amplaseaza in punctele lui cheie, ce sunt considerate vulnerabile in cazul respectivului obiectiv si avand ca principal scop sesizarea unor eventuale intruziuni in acel spatiu care e protejat. Atunci cand se produce o efractie in zona respectiva, santinelele o sa fie cele care vor alerta robotul-paznic , vor porni sirenele de interior dar si pe cele de la exterior, pentru a putea astfel sa panicheze hotul si deasemenea pentru a cere ajutor de la vecini, insa in acelasi timp, apeland numerele de telefon care au fost introduse in lista ce a fost data si memorata la instalare. In lista aceasta ce cuprinde toate numerele de telefon se poate gasi chiar si numarul dispeceratului firmei de paza cat si protectia ccare e agreata de catre posesorul respectivului sistem de alarma.
Avantajele pe care le au sistemele de alarmare in fata clor care presun paza umana sunt:
Un avantaj este reprezentat de costul scazut ce il implica investitia, aceasta nefiind una mare si care se va face doar o singura data, in momentul instalarii sistemului iar acest lucru este practic la indemana oricarui. Alt avantaj este reprezentat de faptul ca respectivii detectori, imediat ce au fost instalati sunt in starea de veghe in mod continuu, ei fiind cei care supravegheaza zonele prin care este posibil sa patrunda un eventual intrus.
Centrala de alarma cat si detectorii ce se instaleaza, nu dorm practic niciodata in timpul efectuarii serviciului si nu o sa solicite un salariu lunar.
Alegerea tipului centralei
Atunci cand un client va alege centrala de alarma ce are comunicatorul pe linie fixa, e important sa stie ca poate sa o cupleze la linia de telefon fixa care exista deja. O astfel de centrala e una compatibila in orice retea a telefoniei de tip fix ce opereaza in Romania, fie ca e vorba de Romtelecom, de UPC, de RSC RDS.
Atunci cand se va declansa alarma, cel care e posesorul sistemului o sa fi apelat automat la numerele telefoanelor mobile de pe telefonul fix pe care il are proprietarului alarmei si al respectivului obiectiv portejat. Pot fi realizate operatii de armare cat si de dezarmare inclusiv de la distanta, chiar si numai apeland la un telefon fix.
Centralele ce pot avea comunicator pe linia telefonica fixa, sunt sie Fortezza Tel-N4, N3L, N2L fie Pro TEL-P1D.
Sunt pe piata si centrale de alarma ce au comunicator GSM, el fiind utilizat pentru a comunica in reteaua de telefonie tip GSM. Pentru acest lucru, este suficient sa poata fi inserata in cadrul centralei o cartela SIM valabila, de un operator de telefonie mobila ce existenta deja pe piata, ca de exemplu de Vodafone, sau Orange ori Cosmote etc.
Detalii pe www.alarme-supravegheri-automatizari.ro.