Proiecte de case de la Crihan-Construct.ro

by admin 6,008 views0

proiecte de case

Clientul ce are intentia sa achizitioneze o casa si proiectul aferent ei, trebuie ca intai sacunoasca pretul final atat al casei la rosu cat si in cazul unei case ce e predata de catre constructor la cheie, acesta fiind stabilit exclusiv si doar avand la baza devizul executiei.

Alta intrebare pe care viitorii proprietari si-o pun in privinta casei este daca e bine ca aeasta sa fie executata in regie proprie, folosind diverse echipe locale sau in baza unui contract facut cu firme de executie.

Regia proprie in cazul executiei proiectelor de case

Este fadevarat faptul ca aceste echipe locale o sa coste intotdeauna mai putin decat ne vor costa executia unei case cu o firma specializata. In cazul echipelor, exista costuri ce apar cu constructorii si implicit cele cu impozitele, cu tva si altele de acest gen. Exista sansa sa se gaseasca oamenii potriviti, muncitori, seriosi si responsabili si-ul iar la final ele trebuie sa construiasca mult dorita casa la un pret mic. Daca toate acestea sunt respectate, atunci decizia de lucru la casa in regie proprie pare a fi solutia buna. Dar, nu putem sa nu ne intrebam si ce o sa se intample daca echipa aleasa de constructori nu o sa-si respecte promisiunile pe care le-a facut initial.

Trebuie sa stie foarte bine proprietarul ca tipul acesta de constructori nu va purta nici o responsabilitate legala in ceea ce priveste executia lucrarilor.

Oferta de pret ce e primita de la constructor e data fara a avea la baza un deviz, si acesti constructori nu sunt in general ingineri, de aceea nu vor intelege proiectul de casa in intregime, asa ca nu pot ulterior sa fie trasi la raspundere nici macar din punct de vedere legal insa nici moral. Atunci cand membrii echipei patesc ceva, cu siguranta poate fi compromisa intreaga lucrare, si in acelasi timp ei vor lucra in graba pentru terminarea lucrarii intr-un timp scurt, in majoritatea cazurilor ei lucrand simultan la case mai multe.

Sunt cunoscute si cazuri cand materialele care trebuiau folosite la casa , sa ajunga sa fie duse la alt santier, din vecini. Uneori si echipamentele care se folosesc, chiar in majoritatea cazurilor , sunt materiale necorespunzatoare, astfel incat sa se asigure ca efectueaza o turnare corecta, nu au vibratoare necesare pentru beton, nici cofraje de calitate sau compactoare. Dra , poate mai presus de orice, aceste echipe pot renunta si pleca in orice moment, lucrarea ramanand astfel neterminata.

In cazul in care nu se achizitioneaza materialele de proprietarul casei, acesta e important sa fie atent ca acele materiale ce sle sunt aduse, sa aiba toate certificate de conformitate , sa ceara constructrilor angajati de ocazie si o cartea tehnica a constructiei, la final.

Executia proiectelor de casei de firma de executie

Varianta acseta in care se opteaza pentru a se lucra cu o firma se va face in baza unui contract iar in felul acesta, cineva va purta intreaga responsabilitate asupra constructiei. In multe cazuri, firmele au inclusiv un personal calificat si folosesc numai echipamente profesionale.

Seful de santier este un inginer constructor, cu experienta si care o sa supravegheze in mod permanent muncitorii angajati ai firmei de constructii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>