Sufletul pereche nu se face, nu se naște special pentru tine, ci devine

by 535 views0

Unele istorii de dragoste m-au făcut să scriu acest lucru, iar totți tind spre o viață mai bună și mai fericită.

Pentru că suntem convinși că acolo, undeva, există cineva care îți va împărtăși aceleași sentimente, aceleași trăiri, aceleași principii de viață; cineva care să vadă în tine calități pe care altcineva nu le observă, să îți accepte plusurile și minusurile și să te iubească așa cum ești.

Totuși, mulți oameni sunt încurcați de sintagma „suflet pereche”și au perspective ușor diferite. De exemplu, pentru unele persoane, sufletul pereche este acel personaj dintr-un basm din copilărie sau un film din adolescență. Sau sufletul pereche e aidoma unei prăjituri delicioase pe care trebuie să o găsești ușor și să te bucuri de ea din plin… Sufletul pereche este acel omuleț care te înveselește, te ajută, te susține…Sufletul pereche este acel om care vine pe placul rudelor și este ok în ochii lumii, cred unii. Dar în tot acest labirint al căutării perfecțiunii, oamenii uită de iubire.

Cauți pe cineva care să te completeze, să-ți facă viața mai fericită și mai frumoasă. Faci asta pentru că nu te simți bine, iar cineva este mereu de vină pentru asta. Cauți sufletul pereche…fără să încerci să construiești ceva. Fără să încerci să oferi ceva. Cauți un basm fericit la cheie.

Dar sufletul pereche nu se face, nu se naște special pentru tine!

Acest suflet se construiește prin iubire. Și pentru asta, este nevoie de timp într-o relație pentru a-ți cunoaște mai bine partenerul, pentru a te cunoaște și pe tine în raport cu acesta și pentru a găsi soluții atunci când apar probleme, nu pentru a face probleme atunci când există o mulțime de soluții.

Sufletul pereche este acel om care devine compatibil cu tine prin energia pe care ți-o transmite. Este omul cu care poți comunica…fără cuvinte.

În viață se poate întâmpla să întâlnești un om care te atrage în mod inexplicabil și intuitiv să îți dorești să fii alături de el toată viață, să te schimbi pentru el, să devii și puternic, dar și vulnerabil deopotrivă, să știi să ai răbdare și să ierți, să ierți…Pentru că viața constă din perioade: mai bune, mai rele, iar dacă ceva nu merge bine într-o relație, trebuie să gândești că e doar o perioadă.

Sufletele pereche sunt o echipă și la bine și la greu, care știe cum să-și păstreze „cuibul”.

Se mai poate întâmpla ca, în confuzia că își găsiseră jumătatea, după mulți ani de relație partenerii să o ia pe căi diferite, fie din motiv că nu și-au împărtășit sentimentele, fie că nu și-au îndeplinit așteptările… sau poate că nu s-au modelat unul pe altul prin iubire și nu au devenit suflete pereche.

Exemple sunt multe, atât de multe încât se scriu și cărți pe acest subiect. Indiferent de cum evoluează lucrurile pentru tine, să știi că fiecare om pe care îl întalnești, intră în viața ta ca să te învețe ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>