Adeziv parchet de la Europlastic

by admin 2,455 views0

adeziv parchet

Pe piata adezivilor de parchet exista o gama larga de optiuni de aceea inainte de a opta pentru unu sau altul dintre ele, este bine sa consultam un specialist cel putin.

Adesilex tip LC/R

Acest adeziv parchet este unul vinilic ce are un continut de apa mic, nu are solventi, e cu priza rapida in cazul parchetului cu lamele de dimensiuni mici avadan L mai mica de 500 mm adica mozaic, lamparquet, parchet industrial sau panouri preasamblatedin lamele mici si este lipit pe sape clasice care sunt pe baza de ciment, pe pardoseli din lemn, excluzand insa suporturile neabsorbante.

Ca s observatie pentru acest tip de adeziv parchet este de mentionat ca adezivul in dispersie apoasa se poate utiliza doar pe suporturi absorbante. Este adecvat pentru utilizarea pe pardoseli care au un incorporat un sistem de incalzire.

Dupa ce se intareste, adezivul va avea o emisie redusa de VOC – compusi organici volatili. Timpul deschis este la acest adeziv de 30 minute iar pietonabil, dupa aproximativ 24 de ore. Intarirea finala se face dupa 10 zile, minim.

Consumul in cazul acestui adeziv de parchet e de 0,8 pana la 1,0 kg/mp variind in functie de rugozitatea pe care o are suportul. Se poate aplica utilizand o spatula 2 sau 4 ori spatula speciala , dintata, pentru parchet.

Ca si mod de ambalare, acesta se gaseste in galeti de cate 15 kg iar in Roamnia, are agrement tehnic primit de la ICECON SA Bucuresti.

Adezivul – Lignobond

Acesta este un adeziv considerat a fi bicomponent adica epoxi-poliuretanic,nu are in componenta apa sau solventi si se utilizeaza pentru parchetul masiv cu esente care sunt sensibile la umiditatea pe care o au adezivii clasici ce sunt in dispersie apoasa, are esente exotice dar poate avea si esente indigene ca de exemplu de fag , de nuc sau stejar care au lamele de dimensiuni mari, fiind lipit pe sape ce sunt realizate cu – Topcem sau Topcem Pronto, sape ce sunt pe baza de ciment sau din anhidrice cum ar fi ipsosul sau sulfatul de calciu, sau pe pardoseli din lemn existente deja, pe suporturi ce nu sunt absorbante care au placaje ceramice, mosaic sau marmura sau mosaic, care au fost in prealabil degresate si asperizate.

Si la acesta, ca si observatie se poate mentiona ca acest adeziv epoxi-poliuretanic se poate utiliza pe suporturi absorbante ce sunt deja uscate sau pe suporturi care nu sunt absorbante in schimb sunt bine degresate precum si pe sape care sunt consolidate cu rasina epoxidica de tip Primer MF.

Acest adeziv este bun pentru pardoseli care au un incorporat un sistem de incalzire.

Daca raman urme de adeziv de parchetul care e gata lacuit, acestea pot sa fie curate doar in primele 4 ore dupa montaj, folosind solutia Cleaner L.

Timpul deschis este de 60 de minute, cel pietonabil, doar dupa 24 de ore. Intarire finala se face dupa 3 zile.

In ceea ce priveste consumul, adezivul de parchet – Lignobond , utilizeaza 0,8 pana la 1,0 kg/mp in functie de cat de ruguros este suportul ca si dimensiunea parchetului.

Se poate aplica utilizand o spatula dintata 2, 4 ori o spatula Mapei specifica pentru parchet.

Ambalarea se face la galeti de 5 sau de 10 kg (A+B).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>