Adeziv parchet de la Decolandia.ro

by admin 5,027 views0

adeziv parchet

Pe piata de specialitate exista numeroase tipuri de adeziv parchet, utilizat de catre clienti fie datorita unei bune cunoasteri a proprietatilor fie in urma expertizei si sfaturilor date de catre specialistii din magazinele de profil.

Unul dintre aceste tipuri de adeziv parchet si care se gaseste pe site-urile si in magazinele specializate este denumit Adesilex LC/R.

Acesta este un adeziv vinilic care are un continut redus de apa, este fara solventi, are o priza rapida si este recomandat a se utiliza pentru parchetul cu lamele de dimensiuni mici care au lungimea ai mica de 500 mm, cum ar fi mozaicul, parchetul industrial, lamparquet-ul si panourile preasamblate facute din lamele mici si deasemeni poate fi lipit pe sape care sunt realizate cu Topcem sau Topcem Pronto, cu sape clasice care sunt pe baza de ciment, cu pardoseli deja existente din lemn si care exclud orice fel de suporturi neabsorbante.

Ca si observatie se poate mentiona faptul ca acest adeziv vinilic poate fi utilizat doar pe suporturi absorbante. Este un adeziv de parchet adecvat pentru pardoselile care au incorporat un sistem de incalzire. Dupa intarirea adezivului, acesta are o emisie extrem de redusa de compusi de tipul organici volatili.

Timpul deschis este de 30 minute, timpul pietonabil este de peste 24 ore. Intarire finala se va face dupa un minim de 10 zile. Se consuma 0,8 – 1,0 kg/mp, cantitatea fiind in functie de rugozitatea pe care o are suportul. Aplicarea adezivului de parchet se poate face cu spatula nr. 2,4 sau folosind o spatula dintata dedicata pentru parchet.

Adezivul este ambalat la galeata de 15 kg si are agrement tehnic al ICECON SA Bucuresti.

Tipuri de adezivi

Lignobond este un adeziv bicomponent si epoxi-poliuretanic, este fara apa si solventi fiind utilizat pentru parchetele masive realizate din esente care sunt sensibile la umiditatea ce este continuta de catre adezivii clasici obtinuti in dispersie apoasa, din esente exotice sau din esente indigene cum ar fi fagul, stejarul sau nucul. Adezivul se aseaza cu lamele care au dimensiuni mari si este lipit pe sapele ce au fost anterior realizate cu Topcem sau Topcem Pronto, pe sape ce sunt pe baza de ciment sau pe baza de anhidrice cum ar fi ipsososul sau sulfatul de calciu, pe pardoseli din lemn, pe suporturi neabsorbante cum ar fi placajele ceramice obtinute din marmura sau din mosaic, suprafete ce au fost in prealabil degresate si asperizate.

Ca si observatii se poate spune ca adezivul epoxi-poliuretanic de tip -Lignobond se poate utiliza pe suporturi care sunt uscate si absorbante si pe suporturi neabsorbante dar bine degresate precum si pe sape care au fost consolidate cu rasini epoxidica de tip Primer MF. Este considerat a fi adecvat in cazul pardoselilor ce au sistem de incalzire incorporat.

Urmele de adeziv de pe parchetul care a fost gata lacuit se pot curata inca din primele 4 ore dupa ce a fost montat, cu o solutie numita CLEANER L.

Timp in care poate sa stea deschis este de 60 de minute, cel pietonabil de dupa 24 ore.

Intarire finala se face insa dupa 3 zile. Consumul este de 0,8-1,0 kg/mpsi se face in functie de cat de mare este rugozitatea suportului dar si de dimensiunea pe care parchetul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>