Au stat 6 luni la bordul navei ISS

by 523 views0

Au venit cu bine înapoi pe Terra, după ce au trecut o însărcinare de jumătate de an la bordul navei ISS, și au izbutit o sosire, noaptea în Kazahstan, de luni spre marţi.

Capsula spaţială Soyuz care îi avea americancanul Anne McClainpe, rusul Oleg Kononenko şi canadianul David Saint-Jacques a aterizat în Kazahstan la ora 02.48 GMT, potrivit imaginilor furnizate de NASA.

După atâta timp în spațiu astronauții au  cerut ajutor pentru a ieși din capsulă, au fost ajutați de specialiști ai  cosmodromului Baikonur din Kazahstan, verificat de Rusia.

Kononenko i-a înmânat controlul avanpostului cosmonautului Aleksei Ovchinin înainte de a părăsi Staţia Spaţială,

16 țări participă la acest proiect (ISS)  finanțat de SUA cu o sumă de 100 miliarde dolari. Staţia este ocupată în totdeauna de instrumente generale încă din noiembrie 2000. ISS se află pe orbita terestră la altitudine de 400 km, efectuând o turație totală în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>