Carucioare bebe

by admin 6,085 views0

carucioare bebe

Specialistii de la Magazinul Mamicilor al carucioarelor de bebe si nu doar pentru tipul acesta de carucior, vin in intampinarea clientilor cu multe recomandari, unele primite direct de la producatorii carucioarelor, care avertizeaza ca in cazul in care acestea nu sunt respectate, pana si siguranta copilului poate fi pusa in pericol.

O prima recomandare este ca nu trebuie lasat niciodata singur copilul in carucior, nesupravegheat.

Acest lucru poate sa constituie o mare problema in cazul unor carucioare pentru ca sunt tipuri de carucioare de bebe care au un scaun orientat spre inainte, adica, mai pe inteles, spre sensul de mers al  persoanei care impinge caruciorul. In conditii ca acestea, persoana care il impinge nu poata sa vada ce se intampla si ce face in carucior cel mic decat in momentul in care opreste si il verifica. Acest lucru este interzis atata timp cat caruciorul e in panta si poate in orice moment sa o ia la vale.

In astfel de conditii, cea mai potrivita solutie este sa achizitionam un carucior cu landou ce are un scaun care poate fi montat si cu fata spre persoana care il impinge.

O alta recomandare este sa nu se utilizeze mai mult de 5 kg in in cosul care se afla chiar sub carucior, fara sa aiba importanta cat de mare si de solid pare a fi caruciorul. O greutate mai mare de 5 kg, poate sa dezechilibreze carucioarele de bebe cat si oricare alt tip de carucior si deasemenea poate sa afecteze viteza acestuia in deplasare.

Nu trebuie sa utilizam caruciorul pe scari. Atunci cand stam la etajele superioare ale unui bloc si nu avem posibilitatea sa urcam cu liftul, solutia indicata este de a lua caruciorul in brate, insa fara copil in el, il lasam jos undeva la scara, preferabil in interiorul blocului si apoi urcam sa luam si copilul, sau ideal ar fi daca am putea fi ajutati de catre o alta persoana in executia acestei operatiuni.

Caruciorul nu trebuie folosit atunci cand facem jogging decat daca este unul ce e special construit pentru aceasta activitate. Majoritatea carucioarelor sunt special destinate plimbarilor usoare ce se fac  in parc insa uneori ajung sa se transforme in carucioare de curse, deaoarece unii parinti considera ca un carucior de copii poate sa reziste la multe  momente cum ar fi cele in care franeaza, ori atunci cand iau viraje bruste. Chiar daca ar fi asa, copilul ce sta inauntru nu sa va simti bine, de aceea este contraindicata utilizarea in felul acesta al unui carucior de bebe sau al oricarui alt  tip de carucior.

O alta recomandare este aceea ca un carucior nu e bine sa fie utilizat ca o jucarie de catre alti copii. Acesta este un mijloc de transport dar nu si pentru joaca, de aceea trebuie tratat ca atare. Chiar si in cazul in care legile nu cer in mod expres revizii ale carucioarelor, cum se fac de exemplu la masini, se te recomanda totusi verificarea lor in mod periodic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>