Rulouri de gazon

by admin 6,604 views0

rulou gazon

Firmele specialitate ce comercializeaza rulouri de gazon, pot sa ofere celor interesati, in plus fata de achizitie si instructiuni, montajul si intretinerea rulourilor pe toata perioada existentei lor.

Pregatirea terenului

Pregatirea terenului se face inainte de a se monta rulourile si incepe cu frezarea la o adancime de circa  15 cm aproximativ, cu tavalugire si cu greblare, astfel incat toata suprafata sa poata devini neteda si usor compactata si bineinteles, fertila. Temperatura solului trebuie sa fie una scazuta, dar nu trebuie sa fie montate rulourile in perioadele de inghet. Montajul acestora se face prin presare, fara sa apasam prea tare marginile pe care le au rulourile de gazon, unele spre altele. Dupa ce se monteaza, rulourile se tavalugesc, dupa irigarea facuta abundent. Suprafata gazonata e irigata cu aproximativ 5 l/m2 intr-o singura zi in zilele calduroase fiind de preferat utilizarea unui sistem automat pentru irigare. Orice problema trebuie tratata imediat ce aceasta apare. Portiunile afectate pot fi inlocuite cu rulouri de gazon noi si sanatoase.

Tratamentele aplicate rulourilor

Se pot aplica, ca tratament, un fertilizator ce se numeste – Landscaper Pro New Grass si care se gaseste in comert la doze care sunt de 30 – 35 g/m2 in ambalaje de saci de 15 kg.

In acelasi timp, se poate aplica fosfor folositor pentru radacinile pe care le are gazonul si azot foarte bun pentru frunze acestuia dar si pentru elementele celelalte care sunt necesare gazonului pentru a  ramane proaspat dupa ce a fost montat.

Tratamentele se livreaza si se recomanda sa fie achizitionate doar de la firmele specializate din acest domeniu al tratamentelor de gazon.

Se aplica in acelasi timp tratamente pentru asigurarea succesului in cazul transplantarii.

Dupa ce este montat, trebuie ca gazonului sa i se aplice tratamentul care se face pulverizandu-se stimulent de inradacinare ca Razormin insa si un fungicid cum este de exemplu Antracol ori Topsin, astfel de aplicari putand sa se repete o data pe saptamana, de circa patru ori.

Montajul rulourilor de gazon

Este important in primul rand ca pamantul ce urmeaza sa fie amplasat rulourilor sa fie unul maruntit foarte bine, fara bolovani, sau pietre. Pamantul trebuie sa fie nivelat si greblat iar indreptarea este bine sa se faca utilizandu-se dosul greblei, ai abia apoi sa se utilizeze dintii. In acelasi timp, trebuie sa fie si usor compactat de prefera prin utilizarea tavalugului, avand o compozitie care trebuie sa fie bine echilibrata, pamantul sa fie unul argilos, pe acesta se intinde un strat de nisip de 1-2 cm urmand apoi sa se faca nivelarea si stimularea inradacinarii.

Rulourile desfasurate este bine sa fie montate unul langa celalalt, presandu-se marginile usor, pentru  a se imbina perfect, altfel poate aparea posibilitatea aparitiei unor spatii mici intre acestea chiar in zilele imediat urmatoare.

Decupajele rulourilor la margini sunt facute ca sa poata da forma in jurul plantelor, si se fac utilizandu-se cutite rezistente si foarte ascutite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>