Certificat energetic Bucuresti

by admin 5,546 views0

certificat energetic bucuresti

Tinand cont ce documente sunt necesare oricarui proprietar pentru a le da auditorilor energetici, este important  sa precizam faptul ca  durata specifica pentru realizarea unui  certificat energetic poate  fi diferita, adica o sa fie mai mica sau  mai mare. In acelasi timp tariful e si acesta unul negociabil.

In momentul in care proprietarul nu va putea sa le puna auditorilor la dispozitie documentele care ii sunt solicitate, fiind  posibil sa completeze dosarul, insa numai in baza unor costuri ce vor fi suplimentare.

Tariful care este aferent acestui certificat energetic va fi  calculat utilizandu-se  pentru acest lucru  formule care au  in componenta lor  un cost unitar necesar pentru a se pregati lucrarile si deasemeni documentele. Tariful unitar ce va fi necesar pentru a se realiza astfel de lucrari se calculeaza in euro si pe metrul, acest tarif fiind unul in functie de aria pe care o are constructia si de aceaa a desfasurarii pe care o are  cladirea ce se afla in analiza. Sunt si alti cinci coeficienti,  cei de locatie, de refolosire, aceea care sunt aferenti documentatiei si cei de instrumentare  si de complexitate, dupa cum a amintit AAECR.

Asa  cum mentioneaza aceea care lucreaza in cadrul Organizatiei Profesionale a Specialistilor, anumite tipuri specifice de  apartamente ce au  consumuri energetice ce sunt ceva  mai scazute sunt in mod normal mai cautate, faptul acesta  datorandu-se costurilor mai mici ce sunt necesare pentru a se face intretinerea lor.

In momentul in care cererea ce este aferenta apartamentelor cu niste  consumuri energetice care sunt ceva  mai scazute sau ce pot fi  mai ridicate, e foarte posibil sa  inregistreze o  crestere usoara  a chiriilor care sunt aferente apartamentelor ce au consumuri energetice  un pic mai ridicate  si deasemeni  o  scadere a chiriilor care sunt platite in cadrul apartamentelor ce  au  consum energetic ceva  mai ridicat, iar  faptul acesta  in final va fi  compensat cu anumite  cheltuielie care sunt facute in mod suplimentar.

Pentru elaborarea  unui  certificat energetic in  Bucuresti ori  in alt  oras al tarii,  e nevoie ca  la  inceputul  evaluarii ce este aferent performantei energetice respective pe care cladirea in cauza o are, si care este desfasurata in niste conditii normale in privinta  utilizarii  ce va avea la baza o anumita serie specifica a caracteristicilor reale ale sistemului respectiv de  instalatii ce sunt aferente  constructiei,  cum ar fi acelea de incalzire  si iuminatul artificial, acela de preparare, cat si de climatizare ce  beneficiaza in primul rand de apa calda, cat si de ventilare, sau consum.

In acelasi timp poate sa fie facuta incadrarea in cadrul clasei de performanta energetica si deasemeni una de mediu care este aferenta respectivei cladiri, notarea energetica a respectivei cladiri cat si certificatul  performantei  energetice sau cel al inserari recomandarilor pentru a avea acea posibilitate  in ceea ce priveste cresterea eficientei  cladirilor in utilizarea energiei.

Pentru obtinerea unui astfel de certificat care este specific performantei energetice poate sa fie realizat incluisv un control.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>