Cat consuma panouri radiante?

by admin 4,839 views0

Toata lumea a auzit de panouri radiante, acele panouri cu infrarosu care incalzesc locuintele, fie ele case sau apartamente si care functioneaza pe baza de radiatii infrarosii extrem de benefice pentru organismul uman. Le putem numi chiar tablouri radiante cu infrarosu al caror randament este de 100% intrucat reusesc sa transforme energia electrica in 2 mari componente – caldura convectiva si caldura radianta.

Consumul unor panouri radiante depinde de foarte multi factori

Incalzirea electrica cu ajutorul unor panouri radiante este renumita pentru efectele benefice asupra organismului uman, radiatiile infrarosii emise stimuleaza si eficientizeaza activitatile fiziologice la nivel celular.

Insa utilizarea de panouri radiante mai intruneste si alte beneficii:

 • Garantia acestora este foarte mare si este cuprinsa intre 5-10 ani;
 • Durata de utilizare este foarte mare si poate ajunge pana la 30 de ani;
 • In comparatie cu alte sisteme de incalzire, panourile radiante au un consum de energie cu 50% mai mic;
 • Nu au nevoie de o intretinere speciala, tocmai de aceea costurile cu intretinerea sunt mici;
 • Se monteaza foarte usor;
 • Elimina igrasie deoarece reusesc sa regleze umiditatea dintr-o incapere;
 • Nu necesita recomandari si avize pentru instalare;
 • Montajul este foarte simplu, rapid, nu se face mizerie si nu necesita nici costuri mari;
 • Nu au nevoie de revizii periodice;
 • Au efecte benefice pentru sanatate;
 • Pot fi personalizate;
 • Aspectul estetic este foarte placut.

Si acum sa revenim la consumul de energie. Se stie ca acesta este mic, insa cat mai exact consuma un astfel de panou? Si in acest caz consumul este estimativ, nu se poate preciza un consum fix, deoarece el variaza de mai multi factori, la fel ca in cazul altor sisteme de incalzire.

Care sunt acesti factori? Amintim de gradul de izolatie al respectivei locuinte, de temperatura exterioara specifica pentru zona. Este forte important chiar si modul in care s-a realizat aerisirea locuintei si pozitia locuintei in functie de punctele cardinale. Trebuie sa iei in calcul si daca este vorba despre un apartament sau o casa.

Vrei un exemplu mai concret? Sa luam o camera de 16 mp, apartament situat la un etaj intermediar, izolatie medie. Pentru ca acesta sa fie incalzit se va plati in medie 100 de lei pe luna, o incalzire totala, nu partiala, iar un panou de 750 W este suficient.

De unde pot face rost de panouri radiante?

Vrei sa-ti cumperi si tu panouri radiante pentru propria locuinta? Ia legatura cu cei de la Panouri-Radiante-Infrarosii.ro, o echipa de specialisti din Bucuresti care iti pune la dispozitie o gama foarte bogata de astfel de panouri, solutii eficiente, extrem de avantajoase ca pret, economice si ideale pentru o incalzire rapida si de durata a incaperii si a intregii locuinte.

Oferta de panouri radiante este bogata, te poti orieta inspre modele albe, personalizate cu imaginile preferate astfel incat sa semene cu un tablou, cu incalzire locala pentru terase, cu incalzire industriala pentru hale, incalzire de exterior sau de interior.

Pentru alte detalii, cat si pentru comenzi, contacteaza echipa Panouri-Radiante-Infrarosii.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>