Rafturi metalice

by admin 6,149 views0

rafturi metalice

In industria si piata de specialitate sunt clienti interesati ce pot sa gaseasca o larga gama de rafturi metalice ce pot fi utilizate in diverse forme si scopuri, fie in cazul cladirilor de birousi dar si in cazul magazinelor, al depozitelor, etc.

Dintre rafturile metalice unul din tipurile utilizate este reprezeentat de rafturile standard, cele de perete.

Astfel de rafturi standard pentru perete au circa 225*60 cm iar inaltimile sunt diferite, cum ar fi de exemplu 145-185-225 cm cu lungimea de circa 60cm. Polita de baza are o adancime de 50 cm, iar politele superioare au adancimea totala de circa 40cm.

Rafturile metalice folosite in magazine sunt rafturi certificate CE, EN ISO 9001, si sunt produse în fabricile din Romania dar si in cele din Turcia.

Acestea sunt realizate din tabla de otel care are 0,8 mm in grosime, vopsirea lor se face in camp electrostatic si au o ranforsare dubla, pentru a suporta o sarcina ce ajunge la circa 115 kg la fiecare polita, in parte.

Pretul unui raft de acest fel, se calculeaza utilizandu-se doar un profil vertical si asta deoarece al doilea vine de la urmatorul raft, fiind leagate intre ele. Modul acesta de aranjare il scuteste pe cumparator si pe utilizatorul, de cumpararea a doua profile pentru un singur raft.

La final, dupa ce este terminata o serie, poate fi adaugat un profil si o talpa ce poate fi achizitionata separat de raft. Pretul final pe care il are montajul poate sa ajunga pana la circa 19€.

Instructiunile de montaj ale rafturilor metalice

Atunci cand un client va achizitiona rafturi pentru perete dar si rafturi de colt, montajul acestora va incepe cu rafturile de colt. Ca prim pas ce e facut pentru montajul lor, se introduc talpile in profile dupa care se pun spatarele intre ele iar capacul frontal este aseazat intre talpi.

Posesorul unor rafturi de acest fel, trebuie sa fie siguri ca raftul e asezat chiar pe podea, in scopul acesta putand fi reglate piciorusele. Pasii urmatori sunt cei al politei de baza, al politelor suspensate si al suportiilor de polita. La final, se pun sinele. Se poate trece ulteerior la rafturile urmatoare, insa repetandu-se instructiuni mentionate mai sus.

Cand s-a terminat amenajarea unei serii de rafturi, se poate face si montajui final ce inchide seria. Raftul din mijloc si capetele de gondola sunt montate la fel ca rafturile de pe pereti.

Raftul de colt se poate deosebi de cel pentru perete datorita faptului ca acesta are in plus, piciorul de colt care e diferit fata de profilele celelalte precum si inca o talpa si 8 suporti de mijloc ce sunt utilizati la politele suspendate.

Detalii tehnice

Rafturile sunt mereu vopsite in camp electrostatic, iar acest lucru imbunatateste comportamentul din punct de vedeere abraziv, pe care il are produsul.

Politele rafturilor pot suporta o greutate ce ajunge si la 150 kg iar baza unui raftului poate suporta si pana la 200 kg. Montajul rafturilor poate fi realizat de oricine fara a fi nevoie de niste cunostinte speciale tehnic vorbind, sau de scule si aparate speciale.Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.ingeco.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>