Vindeau nou-născuţi şi ovule prelevate de la femei, iar acum riscă ani grei de pușcărie

by autor 560 views0

Vindeau nou-născuți și ovule prelevate de la femei, o rețea de traficanți din Bulgaria a fost dezorganizată miercuri la Salonic, Grecia.

Femeile care erau implicate în această schemă, erau duse la clinici private, pentru a da naștere copiilor sau pentru a le fi prelevate ovule, susține poliția greacă. Anchetatorii au descoperit 22 de cazuri de adopţii ilegale și 24 de cazuri de vânzare de ovule. 

Au fost reținute 12 persoane miercuri seara, dintre care și un lucrător medical, un avocat și câțiva angajați a clinicii private. Se presupune deocamdată că alte 66 de persoane ar fi putea implicate în această schemă. Operaţiunea era condusă de un avocat şi de un ginecolog, potrivit anchetatorilor greci.

”Familiile candidate la adopţie au plătit între 25.000 şi 28.000 € pentru a adopta un copilaș. În această sumă erau incluşi banii acordaţi mamei biologice, avocatului, cheltuielile de spitalizare şi procentul plătit intermediarilor reţelei”, a declarat Christos Dimitrakopoulos, şeful poliţiei din Salonic.

Femeile care făceau parte din reţea au primit între 4.000 şi 5.000 de euro pentru a naşte în Grecia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>