Vine dezastru în țară. O prevenire a fost publicată de către ANM

by 485 views0

ANM lansează un avertisment de vreme instabilă. un nou val de aer saharian va lovi România în următoarea perioadă.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că spre România se apropie mase de aer din Sahara, care au fost obesvate de unele fluctuații atmosferice evidențiate care duc la apariția unor coduri galbene pentru tările din preajmă.

Începutul lunii august vine cu aer tropical, această vară va fi una capricioasă cu climă de pe continetul African, partea de nord.  Luna curentă a anului, în 1951, s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură pe teritoriul României – 44,5 grade Celsius pe 10 august.

Zilele de caniculă  în perioada umătoare vor prezenta instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Maximele vor atinge 30 de grade pe partea de sud a tării iar în partea vestică vor aparea ploi torențiale. Nu vor lipsi intensificări ale vântului și descărcările electrice, parțial va apărea grindină care va atinge mărimi mici sau medii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>