4 ramuri ale managementului pe care orice companie trebuie să le aibă în vedere

by 1,211 views0

  1. Managementul deciziilor.Este procesul care poate garanta că viziunile și incertitudinile dintr-o companie sunt transformate în decizii bune. Scopul principal al managementului deciziilor este de a decide ce urmează să fie făcut în continuare. În lipsa unui management al deciziilor, multe dintre companiile mari întâmpină probleme mari în ceea ce privește luarea deciziilor, ceea ce poate duce chiar și la blocajul activității.
  2. Managementul proceselor de afaceri.Este o practică prin care se pot reduce costurile și se poate crește calitatea serviciilor oferite pe piață. Este una dintre cele mai importante practici de management din lume, în condițiile în care concurența la nivel global este uriașă iar diferențierea între companii se face prin detalii destul de mărunte. Eficiența proceselor de afaceri în prezent presupune o relaționare interactiva a companiei cu ecosistemul său și automatizarea tuturor proceselor.
  3. Managementul performanței.Scopul acestei ramuri de management este de a monitoriza rezultatele companiei și de a le compara cu previziunile făcute inițial. Cunoașterea performanței poate să ofere un punct excelent de plecare către planificarea și previzionarea modului în care va activa compania în viitor. Printr-un management bun al performanței se poate ajunge la o creștere a vitezei de planificare, la o monitorizare mai bună a cheltuielilor, la îmbunătățirea procesului de investiții și la optimizarea foarte bună a planificărilor, aprobărilor și urmăririi proceselor.
  4. Managementul riscului.Orice companie are riscuri. Diferența dintre o companie de succes și una care nu are succes, însă depune la fel de mult efort în activitatea pe care o practică, este managemetul riscului. Prima poate să descopere riscurile și le poate ține sub control. Managementul riscului presupune identificarea riscurilor, clasificarea lor în funcție de importanța și găsirea celor mai bune soluții pentru controlul și eliminarea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>