Andrei Năstase nu are timp de reforme, se asigură ca schemele de contrabandă să funcţioneze în continuare.

by admin 13,464 views0

După ce Ministrul de Interne Andrei Năstase, l-a demis pe Valeriu Codreanu, finul de cununie a lui Dorin Purice, s-a confirmat faptul că aceștia doi cu adevărat dețin grad de rudenie. Îndată după demiterea lui Valeriu Codreanu, Secretarul de Stat al MAI – Dorin Purice a fost surprins în ograda Instituției purtând discuții aprinse cu Șeful Poliției de Frontieră – Fredolin Lecari, cel care se regăsește pe lista de candidați la funcția de Șef IGP.

Ne adresăm către reformatorul Năstase – de ce până la ziua de astăzi Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, nu a fost demis?  Domnule Ministru, suntem sigur că știți că anume Lecari, în plina criză politică a lunii iunie anul curent, pe atunci când Partidul Democrat opunea rezistență cu protestatari şi cu corturi la sediile instituțiilor de Stat, pleacă pe 11 iunie 2019 în regim de urgență în Statele Unite ale Americii.  Sigur că cunoaște-ți că dânsul avea sarcina de a negocia cu demnitarii de Stat din SUA pentru susținerea Partidului Democrat.  Anume Fredolin Lecari a asigurat întâlnirile cu Organele de Forță și Justiție din SUA pentru vice președintele PDM, Adrian Candu. Pentru acest lucru, lui Fredolin Lecari i-au promis funcția de Ministru al Afacerilor Interne şi vicepreședinte a Organizație Internaționale Interpol la alegerile din toamna anului 2019. La doar câteva zile după ce Fredolin Lecari a reușit să aranjeze toate întâlnirile din SUA, vicepreședintele PDM, Adrian Candu, este surprins în aeroport pe ruta Chişinău-Washington.

Cine este Fredolin Lecari şi cum apare la Poliţia de Frontieră!

În anul 2016, Fredolin Lecari este promovat la funcția de Şef al Poliției de Frontieră de către Ministrul de atunci – Alexandru Jîzdan, pentru lobarea intereselor a Partidului Democrat şi asigurarea a bunei funcțiuni a schemelor de contrabandă.

Odată venit în funcție, acesta face diferite remanieri şi îşi numește fratele său Eduard Lecari, Şef Secţie pentru Direcția Nord, un personaj foarte bine cunoscut în lumea contrabandiștilor pe segmentul Frontierei de Stat din or. Ungheni. Eduard Lecari preia postul lui Valeriu Codreanu, cel care ani la rând a creat niște scheme de contrabandă bine puse la punct şi urma doar menținerea lor. Astfel, fratele Șefului Poliției de Frontieră este mai creativ şi dezvoltă una din cele mai mari scheme de contrabandă de țigări prin Frontiera de Stat din or. Costeşti, raionul Rîşcani. Dânsul creează un coridor (drum) care ocolește punctul de trecere vamală şi zilnic zeci de mii de pachete de țigări părăsesc teritoriul Republicii Moldova. Tot el controlează contrabanda  de alcool şi pomi fructiferi, şi a mărfurilor din piața Cernăuţi şi Odessa Km7,  rederecţionînd din Sudul Moldovei în Nordul Moldovei pentru a își creşte veniturile. Anume Eduard Lecari menține toate scheme de escrocare pentru strângerea banilor de la agenții economici pentru a fi lăsați să muncească şi să nu le creeze impedimente. Un lucru evident este că nimeni niciodată nu a încercat să întreprindă careva măsuri, fiind-că Fredolin Lecari era şi este în relații foarte apropiate cu Președintele de atunci a Partidului Democrat, Vladimir Plohotniuc.

Să vorbim şi despre averea Șefului Poliţiei de Frontieră, trei autoturisme la număr: Audi Q5, Wv Toureg şi Volvo x90, procurate din salon a cărui cost depăşeşte suma de 60 000 euro, câteva apartamente de lux în inima capitalei şi multe terenuri în mun. Chişinău, care evident nu sunt declarate şi toate din salariu muncit. Nici fratele său Eduard Lecari nu sta mai rau la capitolul lux, dânsul deţine un atutorism de marca Skoda Superb, Mercedes model S şi Bmw X5 procurat cadou soţiei sale.

Evenimente de lux  al căror costuri depășesc suma de  zeci de mii de euro sponsorizate din bugetul personal a lui Fredolin Lecari

În general, Șefului de la Poliţia de Frontieră îi place viața de lux. La data de 8 Martie 2018 dânsul organizează o sărbătoare fastuoasă la unul din cel mai scump restaurant din ţară şi anume la Castel Mimi. Un cadou pentru toate doamnele din cadrul Poliţiei de Frontieră, de Ziua Internațională a Femeii, este nota în valoare de 200 000 de lei aproximativ (10 000 de euro) achitată din contul personal. Sumă ce depășește de câteva zeci de ori salariu lunar a domnului Fredolin Lecari.

Un alt eveniment luxos la data de 16 februarie 2019 cu ceva timp înainte de alegerile parlamentare, sub un pretext fals de întrunire cu veteranii şi foști angajați ai Poliţiei de Frontieră, este organizat de către Fredolin Lecari. Dânsul adună aproximativ 800 de persoane, pentru a le transmite de fapt câte un mesaj politic personal, din partea lui Vladimir Plohotniuc, pe atunci Președintele formațiunii PDM. Ca să pară evenimentul cît mai organizat şi frumos, Lecari a invitat cei mai scumpi artiști din țară, cu bucate şi băuturi scumpe, iar nota achitată a fost colosală, achitată cash de către el personal din banii organizațiilor de contrabandă.

 

Astăzi domnul Fredolin Lecari şi-a întors șapca spre Andrei Năstase şi este gata să-i slujească şi să-i asigure că milioanele de lei vor fi încasate la timp şi sigur în buzunarul noului Ministru, altfel nu putem să ne explicăm tergiversarea dosarelor promise, revoluția şi curățarea sistemului de oameni corupți enumerați anume de Ministrul de Interne Andrei Năstase!

 

“Fiecare om trebuie să se ocupe de ce ştie şi ce poate să facă cel mai bine, domnulei Andrei Năstase mergeţi şi organizaţi  proteste asta faceţi cel mai bine…..“

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>