De ce este periculos să te expui fumului de țigară în perioada sarcinii?

by 467 views0

Niște cercetări recente au arătat că atunci când respiri fum de la țigară de la altcineva este cu mult mai periculos decât cum ai fuma, iar în timpul sarcinii acest pericol se triplează și poate acționa și asupra copilului. Mai exact, este vorba despre așa-numitul „fum de mâna a doua” sau chiar de cel de „mâna a treia”.
În ceea ce privește „fumul de mâna a doua”, acesta se referă la „ceea ce se degajă în atomosferă când o persoană care fumează dă afară fumul”. Odată ce este inspirat de către cei din preajma fumătorilor, poate crește riscul dezvoltării unor anumite tipuri de cancer. Dacă partenerul tău fumează atunci când ești însărcinată, atunci vei fi expusă acestor chimicale.
Trebuie să atragem atenția și la următorul fapt: ca să fii expusă riscului, nu e neapărat să te afli lângă partenerul tău atunci când acesta fumează.Va fi de ajuns să vii în contact cu reziduuri ale fumului de țigară, care ajung pe haine, pe mobilă, tablouri, covoare etc. Dacă hainele tale au fost îmbibate cu fum de țigară, toxinele din acestea vor pătrunde în organismul tău și al fătului. Acest fenomen poate fi foarte dăunător, deoarece poate afecta căile respiratorii a fătului.
Indiferent de sursa din care provine fumul de țigară, specialiștii în domeniu sunt de părere că expunerea la el, chiar și pentru o anumită perioadă din sarcină, poate avea efecte din cele mai nedorite, printre care:
Monoxidul de carbon și nicotina pot duce la apariția unor complicații
Cercetările au demonstrat că gazele toxice pot duce chiar și la anașterea prematură, sau la scăderea greutății bebelușului.

Bebelușii ce au inhalat fum de țigară în perioada de sarcină a mamei lor sunt mai expuși riscului de „sindrom al morții subite al sugarului”
În condițiile în care este foarte posibil ca plămânii unui bebeluș ce au fost supuși fumului de țigară să nu fie suficient de dezvoltați, acesta să se confrunte cu un risc mai mare de a deceda din cauza acestui sindrom.

Un bebeluș expus fumului de țigară poate avea grave malformații cardiace
Un studiu efectuat în anul 2011 a arătat că bebelușii ce au fost expuși toxinelor provenite de la fumul de țigară pe timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină riscă să se nască având o malformație congenitală cardiacă. Ricul poate fi chiar și cu 70% mai mare, prin comparație cu micuții ce nu au fost expuși fumului de țigară în mediul intrauterin.
În aceste condiții, este necesar ca atât tu, cât și partenerul tău, să conștientizați faptul că nici acesta nu ar trebui să vă expună toxinelor din fumul de țigară pe parcursul sarcinii.

Ce se mai poate întâmpla dacă fătul este expus fumului de țigară în timp ce mama sa este însărcinată
Experții în domeniu au ajuns și la următoarea concluzie: bebelușii ce au inhalat toxine provenite de la fumul de țigară până să se nască au înregistrat un coeficient de inteligență mai redus, întârzieri în dezvoltarea cognitivă și chiar unele tulburări de comportament, spre deosebire de cei ce au fost feriți de fumul de țigară.

Femeie insarcinata ce vrea sa se fereasca de fumul de tigara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>