Informatii generale ce privesc sinusul lift

by admin 6,378 views0

sinus lift

Operatia pe sinus lift reprezinta o interventie chirurgicala cu ajutorul careia se doreste sa se  creasca  respectiva cantitate de os care este pe molari si pe premolari, respectiv in zona posterioara de pe maxilarul superior. O astfel de procedura chirurgicala are ca si principal scop  pregatirea suportului ososul pentrua  fi pozitionat de unul ori de mai multe astfel e implanturi ce sunt de tip dentar. De regula, specialistii pot sa recurga  la sinus lift  in momentul in care sinusul maxilar e marit sau este  coborat, lucrul acesta  inseamnand practic faptul ca osul alveolar e imposibil sa poata sa sustina implantul dentar.

Cauzele  determinante in  procesul de coborare si de marire al sinusurilor maxilare

Astefl de  cauze pot  fi multe iar  dintre ele se pot mentiona mai  ales edentatiile care sunt mai  vechi insa si acelea care sunt  netratate , de asemeni  tulburarile genetice cat si inflamatiile care se fac  la nivelul  sinusurilor maxilare, deasemeni lipsa dintilor ce se face la acest nivel incepand din nastere  si diverse traumatisme cat si alte cauze. Odata efectuata o astfel de  procedura specifica la sinus si  implantul  poate  fi  introdus fara  periclitarea  integritatii sinusului.

Inainte de a se face aceasta operatie,  o sa fie nevoie de  o examinare atenta  la tot ce presupune conditiile locale  si a starii generale pe care o are  pacientul ce e  supus operatiei. Cand exista anumite afectiuni inflamatorii care sunt de regula la nivelul  sinusurilor sau daca apar si  alte afectiuni patologice, aceasta  operatie o sa fie  amanata pana dupa  tratarea acestei  afectiuni.

Riscurile acestei interventii sunt  multiple.

Riscul mare al operatiilor este  de departe,  perforarea ce se face membranei de la  sinus.  In momentul cand apare acesta situatie, se  administreaza  un tratament corespunzator lasandu-se zona  vindecata. Dupa ce trece  aceasta perioada, se va interveni din nou.

Sinusurile sunt  niste cavitati pline ce au aer acestea  fiind  situate chiar in spatele osului molar, respectiv deasupra dintilor care se gasesc in partea superioasa  a maxilarului. Din acest motiv  cauzele ce au fost prezentate mai sus , sinusurile pot sa se mareasca si maxilarul sa se subtieze in mod treptat,  acest lucru impiedicand efectuarea  implantului dentar. Prin aceasta interventie traditionala facuta asupra sinusului lift, cei care sunt speciali  ridica membrana sinusul   introducand sub ea materialul care completeaza structura c va fi una de tip  osos. In mod normal chirurgii  apeleaza la chirurgia de tip minim invaziv, de aceea  pacientul  suferit cat se poate de  putin iar recuperarea o sa fie  una cat mai usoara. www.chirurgie-orala.ro

Pacientii isi revin  destu de rapid , ei fiind capabili sa isi reia activitatea fara a pierde mai mult de  o zi. Dupa ce este efectuata interventia poate  aparea o  inflamatie usoara care va fi  insotita de   disconfort  in zona in care s-a facut interventia. Dupa numai cateva luni ulterior efectuarii interventiei, in zona in care se afla  planseul  sinului se formeaza osul nou ce o sa  sustina implantul.

Avantajele  operatiei sinusului lift

Refacerea acelei  mase osoase fara efectuarea operatiei care poate sa fie traumatizanta si  recuperarea va fi  usoara si,  in acelasi timp finalizarea tratamentului se face intr-un timp scurt iar acestea reprezinta  principalele avantaje.

Medicii  la care este indicat  sa mergem  cu maxima incredere pot  sa dea pacientilor si celelalte informatii de care acestea considera ca vor avea  nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>