Materiale pentru pictura

by admin 2,202 views0

materiale pentru pictura

Este foarte posibil ca nu orice pictor sa fie noul Van Gogh dar poate ca totusi vor prestigiu ca Munch sau e posibil sa ii așteapte o originalitate ca cea pura a lui Schiele. Este posibil ca un pictor sa faca pur si simplu pagini colorate destul de ciudate, insa indiferent de viitorul pictorului din noi toți avem un lucru în comun si anume nevoia de accesorii de pictură.

Atunci cand un pictor consacrat sau unul incepator are nevoie de accesoriile de pictat le poate avea de la magazinele de specialitate, fie ca le trebuie asta pentru o pictura elaborata sau pentru un desen facut cu creionul. Toți pictrii au început la fel, insa dacă cineva dorește să ajunga la un nivel ridicat de profesionalitate și prestigiu, atunci trebuie sa opteze si are nevoie pentru inceput dintre materialele pentru pictura de un șevalet care poate sa-i fie baza pentru viitoarele lucrări artistice.

Culorile in pictura

Pe o pânza albă pe care a căzut peria ce a fost inmuiată într-un albastru acril frumos, poate sa se descopere privitorului frumusețea mării albastre, transferate pe pânză, o mare in care valurile urmează unul dupa celalalt. Peria , ca material pentru pictura este cea care dirijând, va crea seturi de modele, aducand imaginea reală, frumoasă si netedă. Punand pasiune dar si presiune puternică pe pânză, pictorul poate provoca chiar si unele leziuni pe care insa nimeni doreste să le vadă. Fiecare dintre observatori are prilejul si timpul lui să se bucure de aceste valuripictate ale mării fără nici un alt obstacol.

Mergand până la colțul atelierului, acolo unde pictorul isi pune pânzele, alaturi de șevaletul sau impecabil și curat, com vedea cum isi inmoaie periuța în culoarea tempera albastra si rece ca si cand ar fi Poseidon care crează valurile albastre. Desprinsa si sfâșiată din tubă, culoarea devine uscată abia după câteva ore. Când un pictor decide să picteze, gaseste in magazinele de specialitate culori de ulei precum și alte echipamente si materiale creative pentru artiști.

Culori acrilice profesionale,sunt cele care urmeaza tendintele noi în pictură folosindu-se numai de pigmenți de calitate. Acestea sunt considerate a fi ideale pentru pictorii începători.

Culori in ulei Umton Culori profesionale, care poarta marca cehă Umpton sunt deasemeni ideale pentru pictori chiar si pentru cei începători.

Panza in pictura

Pânză de cea mai buna calitate, confectionata 100% din bumbac are gramajul 320g/m. Pânză de cea mai buna calitate, spre deosebire de panza adusa ca import ieftin, are culoarea maro pe partea din spate. În cazul în care pictorii folosesc ca si materiale pentru pictura culori sablon pentru perete trebuie sa stie ca ele sunt potrivite pentru:

  • pictura și schițe pe perete;
  • au flexibilitate si sunt autoadezive.

In ceea ce priveste folosirea șablonului, indicatiile specialistilor sunt urmatoarele:

  • Suprafața ce urmeaza sa fie pictata trebuie să fie curată si uscată;
  • aplicarea culorii sau a pastei poate sa fie facuta cu o perie ori cu cușitul special pentru pictură;
  • pentru intensitatea efectului este recomandat sa se foloseasca o culoare mai fină;
  • șablonul trebuie curățaț folosind un servețel;
  • după folosire, șablonul trebuie dezlipit si curățat .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>