Un alt război rece, care ar putea apărea în Coreea de Sud

by autor 559 views0

Orice tentativă a Statelor Unite de a amplasa sisteme de rachete cu rază intermediară de acţiune pe teritoriul Coreei de Sud ar putea provoca un “nou Război Rece” şi ar conduce la o intensificare a cursei înarmării din regiune, a transmis miercuri agenţia oficială de presă din Coreea de Nord (KCNA).

Mark Esper, secretarul Apărării de la Washington, în primele zile a lunei curente, a afirmat că este avantajos așezărilor din SUA de unele rachete cu acțiune medie în tările vecine din Asia, pentru a anula Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

“SUA au indicat că examinează în acest moment un plan privind instalarea de rachete terestre cu rază medie de acţiune în regiunea asiatică, iar Coreea de Sud a fost menţionată ca un loc de amplasare”, a se afirmă într-un editorial publicat de KCNA.

“Este un act nechibzuit de escaladare a tensiunii din regiune, o acţiune care poate provoca un nou Război Rece şi o nouă cursă a înarmării în regiunea Extremului Orient să instalezi un nou tip de armă ofensivă în Coreea de Sud”, avertizează agenţia nord-coreeană de presă.

 Advertisement

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a comunicat că nu au existat niciun fel de discuţii privind amplasarea de rachete cu rază intermediară de acţiune pe teritoriul ţării şi a precizat că nici nu există planuri în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>