Terase verzi sau natura la tine acasa

by admin 5,435 views0

terasa verde

Terasele verzi nu sunt nicipe departe o inventie a prezentului, acestea exista inca din antichitate. In acest sens se pot remarca gradinile suspendate ale samiramidei sau chiar gradinile din babilon. Cauza pentru care terasele verzi au inceput din nou sa fie realizate este ca omul a inteles ca fericirea este in natura, astfel acesta a incercat sa oaproprie de el. Insa motivele pentru care se apeleaza la realizarea unor asemenea terase verzi sunt mult mai multe.

Ce vegetatie sa alegem pentru terasele verzi?

Plantarea unor anumite tipuri de plante sau a altora depinde i mare parte de preferintele beneficiarului. Insa cand se fac aceste alegeri mai trebuie tinut cont si de alte aspecte importante printre care se regaseste si timpul pe care persoana in cauza este dispusa sa-l daruiasca ingrijirii unor asemenea terase. Avand in vedere aceasta caracteristica, terasele se impart in doua categorii si acestea sunt terasele verzi de tip extensiv si cele de tip intensiv.

Terasele verzi de tip extensiv se remarca prin faptul ca acestea sunt plantate cu plante de dimensiuni relativ mici si prin urmare acestea nu necesita d ingriji foarte complexe si implicit nici de alocarea unei cantitati mari de timp. De obicei, stratul de pamant utilizat nu depaseste 15 cm.

De partea opusa se gasesc terasele verzi de tip intensiv care sunt la polul opus in privinta caracteristicilor. Astfel, in ceea ce priveste stratul de pamant utilizat acesta poate ajunge si pana la 50 cm, iar plantele plantate sunt dintre cele inalte putandu-se planta chiar si arbusti. Insa in acest caz este necesar ca acoperisul sa fie rezistent pentru a rezista la aemenea greutati. Pe de alta parte, aceste tipuri de terase mai ofera si un aspect estetic placut ceea ce le face mult mai confortabile. Dar in acelasi timp, vegetatia plantata necesita mult mai multa ingrijire si prin urmare si alocarea unui timp mai mare pentru aceste sarcini.

Terasele verzi – locul ideal pentru relaxare

Aceste terase verzimai sunt cautate si datorita faptului ca ele ofera posibilitatea relaxarii la inaltime. Pe acestea se poate petrece mult timp fie citind o carte, fie ascultand muzica, fie impreuna cu familia sau doar in liniste.

Fiecare persoana si-ar dori sa aiba acces la o asemenea terasa pentru ca acestea reprezinta un colt de rai, fiind si echivalentul unei gradini obisnuite, putandu-se realiza aceleasi activitati ca si intr-o gradina obisnuita.

Iar in plus, trsele verzi ofera si un aspect estetic placut, fiind o plaxcere pentru fiecare persoana sa petreaca timp aici, lucru amplificat si de mirosul imbatator al florilor si plantelor.

Unde apelam pentru astfel de terase verzi?

Firma Odu Green Roofs este un mare expert in realizarea unor astfel de terase verzi. Prin urmare, apeland la aceasta firma veti vedea cum visul dumneavoastra este transpus in realitate.

In plus, datorita experientei vaste in domeniu veti avea parte si de cele mai calitative lucrari in domeniul teraselor verzi. Prin urmare nu ezitati, accesati www.odu.ro si contactati reprezentantii firmei pentru a avea si sumneavoastra cat mai repede o astfel de terasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>