Despre clasele de lubrifianti auto in functie de temperatura

by admin 5,660 views0

Un autoturism este un cumul de sisteme, mecanisme si componente care trebuie sa functioneze perfect pentru a oferi performanta, siguranta si eficienta. Stiti expresia “a merge ca uns” Ei bine, la Edy Impex, furnizor de lubrifianti auto ai marelui producator IGOL, ce detine o experienta de peste 60 de ani in fabricarea lubrifiantilor auto de performanta. Uleiurile auto sunt esentiale pentru buna functionare a majoritatii subansamblelor importante, incepand cu motorul in sinea lui, dar si cutia de viteze, sistemul de transmisie, etc.

Despre linia de lubrifianti auto IGOL putem spune ca acestia reflecta perfect cei 60 de ani de experienta pe care producatorul ii are. Acestia sunt folositi atat pentru masinile normale, cat si pentru cele de curse, dar IGOL este prezent si in domeniul curselor de barci de viteze, motociclete, si nu numai.

Va oferim lubrifianti auto IGOL, performanta si calitate

Rolul unor lubrifianti auto este unul multiplu, acestia fiind cei care asigura buna functionare a subansamblelor, dar si protejeaza motorul, acoperind anumite suprafete interioare ale acestuia, prevenind astfel uzura excesiva. Toate acestea sunt posibile datorita caracteristicilor de vascozitate si rezistenta la temperaturi mari. Niste lubrifianti auto de proasta calitate se lichefiaza la temperaturi mai mari, ducand astfel la pierderea stratului protector si la avarierea motorului. Numai niste lubrifianti auto de buna calitate isi vor pastra gradul ridicat al vascozitatii si de rezistenta la temperaturi mari.

Exista trei tipuri de lubrifianti auto conform SIA (Societatea inginerilor auto), IAP (Intitutul american al petrolului) si AEPA (Asociatia Europeana a Producatorilor de Autoturisme). Asadar, avem lubrifianti auto normali sau obisnuiti, cei de tip multi-grad, si cei care au capacitati de ungere imbunatatite.

Linia de lubrifianti auto obisnuiti este caracterizata de o plaja de temperatura a lucrului  de la -1o pana la -15o Celsius. Acest gen de uleiuri poat fi folosit fara probleme primavara, vara dar si toamna. Uleiurile Multi-grad sunt foarte utile in conditii de lucru in temperaturi scazute. Acestea pot oferi caracteristic foarte bune de lubrifiere chiar si la temperaturi de -30o Celsius. Ei bine, linia de lubrifianti auto de performanta, care ofera caracteristici de lubrifiere imbunatatite isi poate pastra proprietatile pe o plaja larga de temperatura. Practic, acestea pot fi folosite oricand, iarna sau vara. Evident, linia de lubrifianti auto IGOL ofera caracteristici foarte bune, care pot imbunatatii performantele generale ale masinii dumneavoastra. In primul rand, prin folosirea unui ulei auto performant prelungeste viata motorului dar si a altor ansamble si componente.

Orice tip de lubrifianti auto uzati trebuiesc reciclati sau plasati in centre de colectare!

Un aspect foarte important pentru cei ce folosesc lubrifianti auto, este cel al reciclarii. In mod obligatoriu, uleiurile auto si nu numai, uzate trebuiesc duse la centre de colectare pentru astfel de deseuri. Lasarea acestora in zone cu vegetatie sau aflate inafara reglementarilor legale poate duce la reale catrastrofe ecologice. Ca si idee, un singur litru de lubrifianti auto poate polua un lac intreg. Asadar, atunci cand schimbati uleiul la masina, adunati intr-un recipient vechiul lubrifiant si oferiti-l centrelor de colectare, sau lasati-l la benzinariile care detin puncte de colectare.

Noi va asteptam pe pagina noastra de internet, www.igol.ro cu toate informatiile de care aveti nevoie legate de produsele noastre, dar si cu o gama completa de lubrifianti auto, industriali, ecologici, si nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>