Ce trebuie să faci ca să nu îți fie suspendat permisul și să scapi de amendă

by 783 views0

Acei care personal au un autoturism, fiți mai atenți. Codul Rutier și noile legi care aduc și penalități şi amenzi de câteva mii de lei cât și suspendarea permisului șoferilor la care fac o anumită modificare la maşinile lor.

Dacă aveți pe mașină girofar sau sirenă care nu au nici o atribuire oficialității care dețin dreptul, vor achita amenzi de 3000 de lei. Măsura este prevăzută în Legea nr. 152/2019, publicată deja în Monitorul Oficial, şi care vizează modificarea Codului Rutier.

Persoanele care montează sau folosesc sisteme speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe maşini vor primi sancţiuni încadrate în clasa a IV-a, ultima care vizează persoanele fizice, mai precis amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.  Penalitatea dată și încă suprimarea dreptului  de a ghida mașina timp de 90  zile să se aplice doar acelor persoane care conduc o maşină sub influenta  alcoolului merge cu greutate la stopare și orientare, întrec viteza maximă permisă de 50 km/h și contra deținătorilor sau acei care se folosesc în trafic de avertizări sonore și luminoase.

Girofarele se permite a fi folosite doar de maşinile poliţiei, jandarmeriei, pompierilor, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, şi pe autovehiculele cu mase și dimensiuni de mărime depășită ori cele care transportă substanțe periculoase.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>