Un test psihologic destul de simplu, dar care îți va păcăli creierul

by autor 712 views0

 1. Ce greșeală au aceste două fotografii?

 2. Câte găuri are tricoul?

 3. Ce nume ai pune acestui copac?

 4. Rezolvă în 5 secunde

 5. Ce vezi în această imagine?

 6. Care din aceste 2 linii este mai lungă?

 7. Poți să-l identifici pe Mike Wazowski (monstrul cu un singur ochi)?

  Răspunsuri

  1. Dacă încă nu poți să-ți dai seama, întoarce fotografiile invers ca să vezi grozăvia. Ochii și buzele ambelor femei sunt cu susul în jos, însă creierul nostru nu își dă seama imediat de acest lucru. Aceasta, deoarece creierul este obișnuit să vadă aceste organe în acele poziții.

  2. Întrebarea nu spune ce fel de găuri, motiv pentru care răspunsul este 8. Aceste 8 găuri sunt: cea de la gât, cele de la mâneci și cea din josul tricoului, precum și găurile din mijloc (care au fost făcute prin ambele straturi de material).

  3. Dacă ai observat pasărea camuflată din copac, ai rezolvat întrebarea, indiferent de numele pe care l-ai ales. Dacă nu ai văzut pasărea, privește mai atent și ai s-o vezi.

  4. Greșeala constă în dubla prezență a cuvântului „vezi”.

  5. Dacă urmărești cu privirea crengile subțiri ale copacului, poți să vezi conturul unui copil aflat în poziție fetală. Picioarele și degetele de le picioare se află în dreapta imaginii, brațele în mijloc și capul în stânga.

  6. Desigur, linia A este mai lungă. Ai crezut că e prea ușor ca să fie adevărat? Încercuind B în imaginea din susul paginii, am vrut să testăm cât ești de conformist.

  Puterea conformității poate fi uimitoare: într-un experiment similar (despre care poți afla mai multe aici), 75% dintre subiecți au fost de acord cu aserțiunea eronată privitoare la lungimea liniilor.

  7. Vezi mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>