Gravida care mănâncă doar fructe și nu are nevoie de alte produse

by 537 views0

Anne Jensen, o tânără de 23 de ani, care are o alimentaţie bazată pe fructe este însărcinată în 25 de săptămâni şi speră că după ce va naşte îi va putea oferi bebeluşului ei aceeaşi alimentaţie. Deşi este criticată pentru faptul că nu are o alimentaţie diversificată în timpul sarcinii, tânăra susţine că regimul ei alimentar este foarte sănătos: „Laptele de vacă este pentru viţei”, a răspuns Anne unei persoane care a acuzat-o că nu-i oferă bebeluşului nenăscut nutrienţii necesari.

Femeia este la prima ei sarcină şi a trecut de la vegetarianism la o alimentaţie bazată în special pe fructe în urmă cu trei ani, după ce a văzut pe Internet videoclipuri despre acests til de viaţă.

Ea nu mănâncă decât fructe negătite şi legume, declarând tare şi răspicat că nu simte lipsa celorlalte alimente.

„Înainte mâncam foarte mult. Dar nu mă simţeam bine deloc”, a declarat Anne.

„Mulţi dintre pretenii au o alimentaţie baazată în cea mai mare parte pe fructe. Cu toţii suntem de acord că aceasta a fost cea mai sănătoasă alegere din viaţa noastră. Iubitul meu mă susţine foarte mult”.

Anne este criticată pentru că nu renunţă la regimul alimentar pe perioada sarcinii: „Oamenii pe reţelele sociale care nu înţeleg dieta raw vegană mă critică foarte mult. Îmi spun că ar trebui să beau lapte de vacă în perioada sarcinii, pentru a-i oferi copilului nenăscut nutrineţii necesari.  Eu consider că laptele de vacă este pentru viţei. Oamenii pot obţine nutrineţii de care au nevoie din plante”.

Anne a călătorit peste tot în lume, dar acum locuieşte în Danemarca, împreună cu iubitul ei de 22 de ani, Grant Painter, care are acelaşi regim alimentar ca iubita lui.

Anne a fost vegetariană timp de opt ani, până când, la 19 ani, pe vremea când locuia în Franţa, a început  să aibă simptome bizare, să tremure, să-i cadă părul, să se simtă slăbită.

„Locuiam cu o familie în Franţa şi începusem să mănânc ce mâncau ei: multă brânză, multe creme şi prea multă mâncare procesată. Diferea foarte mult faţă de alimentaţia mea de acasă.

Cred că pur şi simplu corpul meu nu a acceptat. Începusem să am grave probleme de sănătate”, a declarat tânăra.

După ce a început să mănânce în mare parte fructe, Anne s-a simţit mai bine.

„A fost o tranziţie uşoară. Spun cu sinceritate că nu îmi este dor de vechiul meu regim alimentar. Chiar şi nivelul meu de energie este mai ridicat. Pot alerga 10 kilometri dimineaţa. Nu mă mai doare capul, nu mai tremur, nu mai am problemele pe care le aveam înainte. În acest moment, mănânc în mare parte fructe, dar mai gust şi mâncare gătită, pentru că observ că mă ajută cu greaţa. După ce voi naşte, voi renunţa la mâncarea gătită şi sper că şi copilul meu îmi va urma exemplul. Rămâne de văzut”, a declarat viitoarea mamă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>