Hidroizolatii terase – un procedeu necesar cladirilor

by admin 3,794 views0

hidroizolatii terase

Odata ce a inceput sa se dezvolte piata amenajarilor acoperisurilor, procedeele de aplicare a izolatiilor au aparut si implicit s-a dezvoltat si constructia acoperisurilor verzi. Aceste acoperisuri, insa, trebuie sa fie hidroizolate.

Companiile specializate executa in acest sens lucrari de hidroizolatii terase verzi, folosind pentru asta membranele poliuretanice precum si bicomponente ori lichide care au la baza bitum ce face parte din gama Hyperdesmo PB.

O terasa verde reprezinta un proces complex care necesita un acoperis hidroizolat ce se face asemenea unui mediu natural, si este caracterizat in primul rand prin bio-diversitate, utilizandu-se vegetatii ce cresc in mod natural, pe acoperis.

Terasele verzi sunt astfel proiectate incat sa poata fi autonome, si in acelasi timp sa ofere un sistem care e prietenos, acolo pe acoperis, sa fie usor de intretinut, ecologic si bland cu mediul.

Prin imaginile care sunt postate pe site-urile pe care le au firmele de specialitate este evidentiata instalarea tipica, specifica unui astfel de sistem cu acoperis verde. Utilizand rasini poliuretanice de tip Alchimica precum si membrane de drenare si geotextile pentru filtrare, se poate construi un sistem de acoperis ce poate fi eficient dar si atractiv. Structura de terasa verde devine in acest fel flexibila, este durabila si rezistenta in cazul radacinilor si ofera permeabilitate fata de vapori. Sistemul acesta de terase verzi utilizeaza intr-un mod cat se poate de activ toate zonele de pe acoperisuri.

Fiind avantajoase dar si eficiente din punct de vedere al costurilor pe care le presupun, in comparatie cu alte metode folosite la acoperisuri pentru acoperire, sistemul acesta de acoperisuri verzi este o metoda economica dar si eficienta, din punctul de vedere al costurilor pe care le presupun pe termen lung, reducand in mare masura costurile cu intretinere si cu energie.

Rezistenta termica pe care o au terasele verzi, duce la imbunatatirea eficientei energetice. Vegetatia si izolatia termica a acestor acoperisuri este foarte  eficienta in procesul de pastrare al caldurii, din acest motiv reduc costurile aferente incalzirii pentru o perioada destul de lunga de timp.

Pe masura ce odata cu trecerea timpul s-a ajuns la concluzia ca incalzirea globala este o reala amenintare asupra actualului sistem climatic, iar cantitatea de precipitatii ce cade in tara noastra va creste cauzand inundatii masive , acestea au creat un stres in plus asupra oricaror structuri de acoperis .

Terasele verzi sunt dependente de apa, acestea captand nu numai apa de ploaie ci umiditatea care e in aer. Aceste terase verzi pot sa reduca in mod activ orice risc de inundare si poate ajuta la managementul apei prin reducerea risipei apei de ploaie.

Astfel de locuri ce necesita hidroizolatii terase reduc inclusiv expunerea acelor cladiri la zgomote si asta pentru ca moleculele din sol au rol de captare si amortizare a vibratiilor cu o frecventa joasa si vegetatia are capacitatea de captare a sunetelor cu o frecventa ridicata.

Terasele pot reduce amprenta de carbon chiar si cu o presiune din ce in ce mai mare in reducerea nivelelor de energie si in folosirea produselor si a serviciilor prietenoase cu mediul inconjurator.

Detalii pe www.mincon.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>