Importanta scaunului auto pentru copii

by admin 5,017 views0

scaun auto copii

La noi in tara s-a format un obicei destul de periculos: acela de a desconsidera regurile, considerand ca noi suntem mai presus de ele. Ca sa vorbim de un caz particular, putem lua ca exemplu scaunul auto copii, obligatoriu prin lege, dar si prin regurile de bun simt si de siguranta si iubirea pe care fiecare o poarte propriului copil. Cu toate acestea, putine persoane sunt constiente de importanta scaunului auto pentru copii, crezand ca il pot tine pe cel mic in siguranta in brate pe scaunul din fata sau pe bancheta din spate, fapt care este deosebit de periculos.

De ce este scaunului auto pentru copii boligatoriu?

Daca veti consulta cateva statistici recente, veti vedea ca rezultatele cercetarilor indica cel putin ca una din cinci familii este implicata intr-un accident rutier, avand adesea un copil in masina. Desigur, sunt multe masuri de protectie ce pot fi luate: sa conduceti mai prudent, sa fiti hiper-atent in trafic, sa nu depasiti niciodata limita de viteza, sa nu conduceti in conditii meteo proaste, sa nu conduceti atunci cand sunteti obisit, sa purtati mereu centura de siguranta, atat ca sofer, cat si ca pasager; insa oricat de mult ne dorim uneori sa prevenim un accident, nu ne sta intotdeauna in putiinta. Asadar, ce este de facut daca totusi inevitabilul se va intampla?

Daca in cazul adultilor centura de siguranta este menita sa previna si sa opreasca o tragedie sau cel putin amploarea ei, pentru copii aceasta nu este suficienta. De aceea legea a impus scaunelul auto pentru copii drept obligatoriu oricarui vehicul care transporta copii. Un scaun auto pentru copii reprezinta un tip special de scaun cu rolul de a tine copilul in siguranta in cazul unui impact rutier. Exista mai multe tipuri de scaun auto copiiin functie de inaltimea si greutatea copilului, iar acesta nu este optional, ci absolut obligatoriu, conform legii.

Prea multi parinti isi lasa copiii sa se joace prin masina si sa stea lipiti cu capul de parbriz, insa ei pot fi educati sa se comporte altfel.In general, scaunele auto pentru copii sunt testate si aprobate la nivel european si sunt facute pe grupe de varsta, in functie de greutatea copilului. Daca nu sunteti sigur in ce categorie de scaun sau care este cel mai potrivit model pentru piticul dumneavoastra, nu ezitati sa cereti sfatul unui agent de vanzari din magazinul de unde il achizitionati sau, daca cumparati online, intrebati site-ul respectiv inainte ce este mai potrivit. Cititi cu atentie detaliile scaunului si asigurati-va ca va fi montat in mod corespunzator pe bancheta din spate si ca inainte de fiecare calatorie cel mic este asezat in siguranta, conform legii si regurilor de montare.

Pentru a achizitiona scaunul auto copii dintr-un magazin de incredere, noi va recomandam cu caldura www.magazinul-mamicilor.ro un magazin online destinat mamicilor, in care puteti sa gasiti variate modele pentru scaun auto copii, indiferent de varsta, inaltimea si greutatea celui mic. In plus, puteti fi siguri ca sunt scaune de calitate, testate si aprobate conform legii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>