Servicii oferite de expertii contabili

by admin 50,920 views0

expert contabil arad

Apeland la astfel de firme si servicii, practic puteti sa transformati multe dintre departamentele propriei societatii, intr-o singura factura pe care o primiti lunar.

Puteti sa investiti o ora din timpul pe care il aveti ca sa stabiliti o intalnire cu expertii din domeniu si o sa aveti cu siguranta numai de castigat din asta.

Unul dintre aceste servicii tin de evidentã contabila primara, de inregistrarea cronologica aferenta articolelor contabile, toate avand la baza documentele primare de evidenta, de intocmire a registrului de casa, dar si de intocmire a deconturilor privind cheltuielile, de intocmire a dispozitiilor de plati, privind încasarile si chitante fiscale, de completare a cecurilor, al biletelor la ordin, al foilor de varsamant si al ordinelor de plata. Deasemeni, se intocmesc si notele de intrare-receptie din cadrul miscarilor de stoc faptice.

Expertii contabili din Arad asigura si servicii de contabilitate si de consultanta fiscala, de verificare a respectarii legislatiei atat din punct de vedere fiscal cat si financiar-contabil, pot sa faca verificari ale inregistrarilor contabile, ale intocmirii registrelor conform prevederilor legale, dar si verificari privind calculul taxelor de achitat catre bugetul de stat ca si corelarea acestora cu situatiile financiare raportate catre ANAF.

Din cadrul serviciilor de contabilitate financiara precum si a celei de gestiune fac parte verificari si certificari ale bilantului contabil, consolidari ale balantei de verificare ale grupurilor de societati si transpunerea acestora în bilanturile contabile.

Se poate face si calculul impozitului aferent profitului si a impozitului aferent veniturilor microintreprinderii, atunci cand e cazul.

Calculul impozitului aferent veniturilor persoanelor fizice si al celor juridice nerezidente fac si ele parte din serviciile oferite de expertii contabili ca si elaborarea si aplicarea procedurilor contabile, a planului conturilor ce e adaptat unitatii respective , in obtinerea tuturor certificatelor fiscale, dar si al diverseelor certificate constatatoare.

Expertii contabili pot sa execute si reglari ale fiselor sintetice pe fiecare platitor in parte, al evidentei mijloacelor fixe si al obiectelor de inventar, ca si o evidenta exacta a stocurilor.

Dintre servicii face parte si intocmirea bilanturilor contabile ca si intocmire si depunere pentru declaratiile aferente taxelor si impozitelore folosindu-se in acest scop de certificatului digital.

Se pot intocmii de catre experti si balanta de verificare , atat cea lunara cat si cea analitica, precum si intocmirea urmata de depunerea oricarei declaratii, in termenii legali.

Refacere contabilitate

Facandu-se analiza amanuntita a fiecarui document, expertii contabili – www.Prcontrol.ro pot sa corecteze erorile gasite, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

In ceea ce priveste decizia de a externaliza astfel de servicii, decizia aceasta o sa conduca la reducerea costurilor cu achizitia ca si a softului pentru prelucrarea datelor, ca si a sistemelor informatice si al personalulul ce il utilizeaza.

Costurile lunare pe care le poate aduce un departament de resurse umane pot sa fie practic transformate intr-o simpla ce are valoarea redusa, aceasta ajugand si pana la un procent de 70% din costurile initiale.

In acelasi timp, factura pentru aceste servicii intra in contabilitate ca si o cheltuiala cu serviciile prestate de firma de contabilitate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>