În cele mai vizitate orașe din lume au explodat 6 bombe

by 487 views0

Clipe de groază în Bangkok după ce șase bombe de dimensiuni mici au explodat în mai multe zone ale orașului chiar în timpul unei întâlniri la care luau parte miniștrii de externe ai liderilor lumii – inclusiv SUA, Chiar și Rusia – și cei din Asia de sud-est.

Declarat anul trecut de Mastercard drept cel mai vizitat oraș de pe Planetă, Bangkok a devenit vineri scena unei regii de coșmar, atunci când șase bubuituri puternice au izgonit liniștea din capitala Thailandei.

În urma atentatelor – care momentan nu au fost revendicate de nimeni – au fost rănite patru persoane, dar, poate mai grav pentru Thailanda, imaginea țării a suferit o lovitură de proporții.

Întâlnirea între miniștrii de externe ai celor mai importante țări din lume cu omologii din Asia de sud-est era văzută drept intrarea în liga celor mari a guvernului de la Bangkok, condus de Prayuth Chan-ocha. Generalul de armată a condus din 2014 Thailanda, întâi din calitatea sa de militar, după ce a organizat o lovitură de stat, însă recent au fost organizate alegeri democratice pe care le-a câștigat. Evident, opoziția a contestat scrutinul, iar tensiunile din societate continuă să escaladeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>