A murit după ce a fost infectată cu o specie rară de amibă

by autor 503 views0

S-a intamplat in Texas, dupa ce o fetita s-a infectat cu un parazit extrem de periculos din apă.

Fetița a murit. Este vorba despre Lily Mae Avant, care s-a scăldat intr-un rau din Texas, unde a avut ghinionul sa contracteze o amiba extrem de rara, dar foarte periculoasa.

Micuta in varsta de 10 ani a inceput sa manifeste semne de rau dupa o calatorie cu familia ei langa raul Brazos, unde s-a scăldat. Astfel ca a inceput sa acuze dureri de cap iar la scurt timp a facut febra.

La inceput, familia a crezut ca este vorba despre un virus, insa la numai cateva zile, starea ei s-a inrautatit dramatic, manifestand un comportament bizar, inainte sa devina incoerenta, potrivit CBS News.

 Parintii au dus-o de urgenta la spital iar medicii au descoperit ca aceasta contractase Naegleria fowleri, fiind vorba despre un organism unicelular foarte rar, fatal, care se gaseste de obicei in rauuri, izvoare termale si lacuri.

Amiba ajunge in organism prin nas pana la creier, ceea ce s-a intamplat si in cazul lui Lily. La nici o saptamana dupa ce a fost internata, fata a murit.

„Medicii ne-au spus că nu se mai mai poate face nimic pentru ea și că au epuizat toate resursele, iar infecția este foarte severă. Erau mulți oameni în apă în ziua aia și nu înțelegem cum i s-a întâmplat tocmai ei”, a spus matusa fetei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>