Ce reprezintă îmbrățișările? Antidot sau necesitate?

by 529 views0

De dor, de regasire, de iertare sau iubire – imbratisarea este un remediu care durează câteva clipe, dar care poate să vindece ani întregi. Idee nu avem de unde a apărut acest obice, dar este foarte efectiv și benefic.
Oriunde nu ar părea, fie în stradă, pe peronul gării sau chiar acasă, acest gest nu va părea ciudat pentru nimeni. Se presupune că a apărut odată e a apărut lumea, sau iubirea… Dar totuși a existat ceva la mijloc.

Se spune că și sufletele sunt mai aproape unul de celălalt atunci când corpurile sunt aproape. Sau odată cu brațele, se deschide și inima. Sau, cine stie, s-or fi incalzind reciproc daca o fi fost o iarna naprasnica atunci cand s-a nascut prima imbratisare. Dar, poate mai mult decat orice, imbratisarea inseamna ca, cel putin pentru o clipa, iti doresti sa nu mai dai drumul persoanei care se incolaceste langa tine. Ca ai vrea sa o porti cu tine o viata, si poate inca una. Si, cu cat o strangi mai tare, cu atat prelungesti mai tare clipa. Inchizi ochii si o vezi impreuna cu tine pana cand ceasul nu mai are ore sa le numere.

Oricine a inventat treaba asta, a avut o idee grozava. Ne place la nebunie sa ne cuprindem unii pe altii. Strasnica poveste fara sfarsit. Sa nu le lasam sa piara vreodata, caci nimeni nu vrea sa isi imagineze o lume fara imbratisari – un pustiu fara iubire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>