Șoc, gura unui băiețel cu dinți în plus

by autor 455 views0

O situație excepțională cu un baiețel care are 7 ani  i s-a  extras 526 de dinţi de dimensiuni cuprinse între 1 şi 15 milimetri, după ce acesta s-a plâns de dureri insuportabile de maxilar.

Un băieţel în vârstă de şapte ani din India a ajuns de urgenţă la spital, atunci când maxilarul a început să se umfle și părinții aveau frică să nu fie cancer.

O formă solidă cu mărimi de 1 – 15 mm, depistată în gura băiețelului după ce a făcut procedura de raze X, fiind acoperiți cu smalț și o rădăcină fix ca a dinților.  Acei 526 de dinți au fost extrași și cântăreau aproximativ 200 de grame.

Când am început operația, am depistat un fel de gol plin cu multe detalii mărunte înăuntru, băiețelul afânduse sub anestezie generală, a spus P. Senthilnathan, profesor la Colegiul Dental Saveetha.

Forma și felul maxilarului a fost comparată cu o stridie cu perle de către medici.

Băiatului  de  7 ani i s-a pus diagnoză de o tumoră benignă comparată cu creșterea dinților. Cauza nu este clară, dar medicii zic că cazul dat este ceva genetic sau provocat de anumite radiații din anturajul în care trăiește.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=63&v=e0OjLR1Hm8I

Maxilarul băiatului a început să se umfle încă de când avea 3 ani, încă de atunci au început să apară primele simptome a apariției dinților în plus.

Acum copilul este după operație se simte mult mai bine, mănâncă și are o viață normală mai departe a spus tatăl copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>