Turiștii români care pleacă în Grecia, sunt avertizați de către MAE

by 513 views0

MAE comunică cetățenilor români care pleacă în vancanță sau sunt în Grecia asupra pericolului foarte mare la care se expun. Autorităţile locale au ridicat nivelul de risc la gradul 4 din 5 pentru anumite zone pentru data de 12 august.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă a actualizat situaţia arealelor unde există un risc ridicat la incendii de vegetaţie (grad 4 din 5), pentru data de 12 august, din cauza temperaturilor foarte mari și intensificărilor de vânt şi acestea sunt: Attica, Insula Evia, Fthiotida, Argolida, Lakonia, Ahaia, Ilia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Lesvos şi Insula Chios.

Toți Românii pot cere consulație apelând la Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apeluri redirecționate de  Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi luate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă, precizează un comunicat al MAE.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

MAE recomandă folosirea paginilor web http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://infocrisis.gov.gr/?lang=en pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>