Alege acum modalitatea potrivita de finantare prin scontare sau factoring!

by admin 3,854 views0

imprumut persoane juridice

In aceasta perioada s-a constatat ca este o problema cu lichiditatile, in ceea ce priveste societatile comerciale, multi confunda termenul de scontare cu cel de factoring. Acestea doua, reprezinta modalitati de finantare a afacerilor foarte diferite intre ele. Practic sunt doua moduri prin care se poate realiza un imprumut persoane juridice foarte utile, in special in momentele in care se inregistreaza neconcordante in ceea ce priveste lichiditatile.

Multi oameni se incurca atunci cand vine vorba despre astfel de modalitati de finantare. La prima vedere un astfel de imprumut persoane juridice, putem spune ca sunt foarte asemanatoare. Ambele au legatura cu banca si cu mobilizarea creantelor.

Diferente intre scontare si factoring

Scontarea, este operatiunea prin care banca crediteaza posesorul unei polite nescadente cu valoarea neta a acesteia, prelevand dobanda si comisionul (taxa scontului) aferente transferului creantei. In urma acestui act banca devine beneficiarul cambiei.

Factoringul este definit ca fiind institutia financiara care se angajeaza contra unui comision sa preia creantele clientilor si sa tina evidenta contabila a debitorilor unitatilor care i-au transferat creantele lor.

Diferenta intre cele doua apare cand vine vorba de asumarea riscului de neincasare.

Practic, in acest caz atunci cand solicitati un imprumut persoane juridice de tipul scontarii sau a factoring-ului este necesar sa faceti alegerea intr-o cat mai buna cunostinta de cauza intrucat trebuie sa cunoasteti diferentele si asemanarile dintre ele.

Aceste doua modalitati de finantare sunt foarte benefice in special pentru intreprinderile mici si mijlocii care, de regula, au probleme cu incasarile. Cu toate ca multi sunt sceptici in ceea ce priveste colaborarea cu o banca sau un IFN, este bine de stiut ca prin astfel de metode de creditare multe griji dispar. Desi institutiile financiare par sa acorde mult mai greu astfel de imprumuturi persoane juridice. Nu este si cazul Concordia Capital intrucat acest IFN acorda in cele mai avantajoase conditii astfel de imprumuturi persoane juridice.

Atentionari si modalitati de accesare

Desi institutiile de credit se feresc sa acorde imprumuturi de natura sconturilor sau factoring-ului intrucat nu vor sa isi asume astfel de riscuri. Totusi, daca sunteti in cautarea unor astfel de finantari atunci nu mai este nevoie sa cautati intrucat la Concordia Capital veti putea sa gasiti solutiile de care aveti nevoie.

O data ce aveti dosarul cu acte gata pregatit un consultant de la Concordia Capital va prelua solicitarea dumneavoastra pentru un imprumut persoane juridice si va realiza demersurile pentru ca sa puteti primi banii in timp util sau sa gasiti o alta solutie.

Totusi, daca figurati deja in Biroul de Credit cu restante neachitate este posibil ca accesarea unui nou imprumut persoane juridice sa fie destul de greu de solicitat. Concordia Capital va va ajuta sa obtineti sprijin pentru accesarea unui imprumut persoane juridice si veti putea sa va desfasurati activitatea in parametrii normali fara sa va mai faceti probleme cu lichiditatile.

Va asteptam pe site-ul nostru www.concordiacapital.ro unde puteti gasi toate informatiile necesare despre cum puteti accesa un astfel de imprumut persoane juridice si totodata sa ne contactati iar unul din consultantii nostri vor prelua solicitarea si va vor indruma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>