Implantul care îi ajută pe cei paralzați să se miște din nou

by 464 views0

Cercetatorii americanii au dezvoltat un implant electric revolutionar,fiind intalat în coloana vertebrală ajută să își recapete mobilitatea din nou.

Acest implant a fost testat pe 4 bărbați care erau paralizați de la piept în jos, și toate încercările au trecut cu succes.

Nou medicament ce trateaza paralizia de dupa atacul cerebral

Medicii nu le-au mai dat nici o șansă acestor bărbați, însă după ce acest implant electric le-a fost montat în coloană, aceștia au început să miște picioarele, deși nu au putut merge singuri.

Medicii afirmă că acest implant poate reprezenta o nouă șansă pentru cei care nu se pot mișca.

Oamenii de stiinta sustin ca de acest tratament pot beneficia chiar si pacientii carora li s-a spus ca nu mai au nicio sansa.

Prozacul ajuta la vindecarea paraliziei

Faptul ca aparatul i-a ajutat pe niste pacienti sa isi revina partial sugereaza ca terapia de reabilitare nu este facuta cum trebuie de profesionisti, in conditiile in care terapia fizica poate imita anumite aspecte ale stimularii electrice oferite de implant, a precizat Susan Harkema, autorul studiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>